Ο πολυμήχανος Οδυσσέας (vid)

Ο τερματοφύλακας Οδυσσέας Βλαχοδήμος κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο με τις αποκρούσεις που έκανε στη νίκη 1-0 επί του Ατρόμητου.

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας (vid)

Οι πράσινοι έλυσαν έγκαιρα την αποχή από τις προπονήσεις και πήραν πολύτιμη νίκη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος (και σίγουρα την καλύτερη εκτός έδρας) στη μισοάδεια

Λεωφόρο. Μια νίκη που είχε δυο πατέρες. Τον τερματοφύλακα Βλαχοδήμο που έκανε σωτήριες επεμβάσεις και τον Γάλλο Μουνιέ που ήταν δημιουργός και σκόρερ.

Η καλή μέρα δεν φάνηκε από την αρχή για τον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δυο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 5΄ο Μπρούνο εξέθεσε τον

Κολοβέτσιο και πάτησε στην περιοχή. Αντί να πασάρει όμως στον Βασιλακάκη, έκανε ήρωα τον Βλαχοδήμο που έπεσε στα πόδια του και έσωσε. Ο Βλαχοδήμος είπε όχι και στον Ντιγκινί που προσπάθησε να τον νικήσει με φάουλ στο 8΄.

Προοδευτικά ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του ματς και με τον Μουνιέ σε δημιουργικό οίστρο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ.Ο Γάλλος στο 20΄ είδε τον Γιαννιώτη να αποκρούει ενστικτωδώς το εναέριο σουτ που δοκίμασε. Στο 32΄ ο Δώνης σπατάλησε την πάσα του Μουνιέ και στο 38' την σέντρα του Κάτσε. Οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια με μια ακόμη χαμένη ευκαιρία. Στις καθυστερήσεις ο Μουνιέ απέτυχε στην κοντινή προβολή.

Ο Κάναντι άλλαξε τη διάταξη του σε 4-1-4-1 στο δεύτερο μέρος για να περιορίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Ο Ατρόμητος βγήκε στο τερέν με περισσότερη ενέργεια. Στο 50΄ ο Γιαννούλης πλευροκόπησε την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά η σέντρα του πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 52΄ ο Βλαχοδήμος έκανε άλλη μια σωτήρια απόκρουση σε σουτ του Ουάρντα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του Ατρόμητου (57΄) κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μάνσον δρεπάνησε τον Κουρμπέλη. Από την άσπρη βούλα ο Μουνιέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Βλέποντας την άσχημη τροπή ο Κάναντι έκανε δυο αλλαγές στο 62΄ (Ούμπιδες και Ντάουντα στις θέσεις των Βασιλακάκη, Μπρούνο).

Οι κινήσεις του Αυστριακού όμως δεν έπιασαν τόπο. Ο Ατρόμητος δεν έγινε καλύτερος με την είσοδο των νέων. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη, ή με τον Μυστακίδη στο 72΄ που σούταρε πάνω στον Γιαννιώτη, ή με τον Δώνη στο 77΄ που έχασε το κοντρόλ απέναντι στον τερματοφύλακα.

Στο τελευταίο 10λεπτό ο Ατρόμητος ανέβασε πολλούς παίκτες στην επίθεση. Στο 78΄ ο Βλαχοδήμος απογειώθηκε και έστειλε κόρνερ τη μπάλα στην κεφαλιά του Ντάουντα. Μετά την απόβολή του Μυστακίδη στο 82΄ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι) οι πράσινοι οχυρώθηκαν στο μισό γήπεδο αλλά δεν κινδύνευσαν σοβαρά με την ισοφάριση.

Με μια ματιά

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ... είχε ασφαλίσει την εστία του με τον Βλαχοδήμο. Ο ομογενής γκολκίπερ σταμάτησε τους επιθετικούς του Ατρόμητου σε τέσσερις φάσεις, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, και κράτησε την ομάδα του ζωντανή στο κυνήγι της νίκης που ήρθε αργότερα από το πέναλτι που εκτέλεσε με επιτυχία ο Μουνιέ.

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ... έκανε δώρο το πέναλτι στον Παναθηναϊκό δεδομένου ότι ο Μάνσον ενήργησε τελείως απερίσκεπτα στη φάση του 57΄ γκρεμίζοντας τον Κουρμπέλη σε μια ακίνδυνη φάση. Νωρίτερα, είχε τις ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ. Μισή ευθύνη γι αυτό του Βλαχοδήμου, μισή ευθύνη του Μπρούνο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Κατσικογιάννης έκρινε σωστά τις δύσκολεςφάσεις. Το πέναλτι ήταν εξόφθαλμο και το έδωσε χωρίς δισταγμό. Σωστές και οι κάρτες που έδειξε στον Μυστακίδη (τη δεύτερη για θέατρο).

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Απόστολος Νικολαΐδης
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0
ΓΚΟΛ: 58' Μουνιέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
ΚΑΡΤΕΣ: 82΄ Μυστακίδης (κόκκινη)- 64' Μουνιέ, 67' Μυστακίδης, 90' Μολίνς, 90' Γιόχανσον/34' Χατζηισαΐας

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε (76' Μολίνς), Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (84' Στάικος), Λουτσιάνο (65' Μυστακίδης), Δώνης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μάντσον, Βασιλακάκης (62' Ουμπίδες), Μπουσούλατζιτς (80' Κωτσόπουλος), Ουάρντα, Μπρούνο (62' Ντάουντα), Ντιγκινί.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα