H πρόκριση επί της Πλζεν και ο ...Ραντζέλοβιτς

Γιατί στα μέσα του καλοκαιριού τα ματς με τη Βικτόρια Πλζεν έχουν αποκτήσει τη σημασία αγώνων της χρονιάς.

H  πρόκριση επί της Πλζεν και ο ...Ραντζέλοβιτς

Σε δώδεκα ημέρες ο Ολυμπιακός παίζει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο τη Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League. Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά η ομάδα του Πειραιά παίζει ένα πολύ σημαντικό ματς για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Είναι άραγε ακραίο να χαρακτηρίσει κανείς «ματς της χρονιάς» αυτό που έρχεται με τη Βικτόρια Πλζεν; Αν και είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού τα παιχνίδια με τους Τσέχους είναι όντως πάρα πολύ σημαντικά και παίζονται πολλά σε αυτές τις διπλές αναμετρήσεις.

Φυσικά δεν έρχεται η καταστροφή σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά(θα συνεχίσει στα προκριματικά του Europa League), απλά γίνεται κατανοητό πως μέσα στο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα μπει σε μία διαδικασία να παίζει με την πλάτη στον τοίχο για να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό του μέλλον. Αντίθετα αν η ομάδα του Πειραιά πάρει την πρόκριση κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν θα έχει πάρα πολλά κέρδη. Το κυριότερο είναι πως ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Europa League. Αυτό σημαίνει πως έχει σίγουρη την ευρωπαϊκή του παρουσία τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο και φυσικά βάζει και ένα σεβαστό ποσό στο ταμείο του.

Δεν είναι λίγο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στην Ευρώπη. Αυτό μπορεί να το πετύχει από τον Ιούλιο και να είναι πιο ξένοιαστος στα επόμενα ματς που θα κυνηγήσει το θαύμα της εισόδου στους ομίλους του Champions League. Το βασικό, όμως, είναι ο Ολυμπιακός να έχει δεδομένη τη συμμετοχή του στην Ευρώπη και με αυτή την έννοια μπορούν να χαρακτηριστούν τα ματς με την Πλζεν ως «τα ματς της χρονιάς».

Από την άλλη μία πρόκριση θα φέρει στον Ολυμπιακό μεγάλη ηρεμία και ο Πέδρο Μαρτίνς θα κερδίσει πολύ χρόνο για τη συνέχεια. Ο 49χρονος κόουτς θα μπορεί να δουλέψει χωρίς πίεση, έχοντας κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του κι έχοντας κάνει μία πολύ μεγάλη νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν. Ήδη ο Πορτογάλος είναι άνθρωπος που τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει η διοίκηση, όμως γίνεται κατανοητό πως τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα και επειδή ο κόουτς θέλει να βάλει νέα πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού έχει ανάγκη την ηρεμία.

Για όλους αυτούς τους λόγους τα με τη Βικτόρια Πλζεν είναι κάτι παραπάνω από σημαντικά. Είμαστε σε μία περίοδο που ο κόσμος έχει στο μυαλό του τις διακοπές και τα μπάνια, όμως, στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να χτίσουν σε στέρεες βάσεις και όχι στην άμμο. Θέλουν να βάλουν γερά θεμέλια προκειμένου και ο χειμώνας να είναι πολύ καλύτερος και οι ποδοσφαιριστές να γεμίσουν αυτοπεποίθηση για μία σεζόν που θα είναι αρκετά ζόρικη.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στο μυαλό τους ότι τα παιχνίδια με την Πλζεν είναι εύκολα να ξεκαθαρίσουμε πως όχι μόνο εύκολα δεν είναι, αλλά κρύβουν και τεράστιες παγίδες. Οι Τσέχοι για όσους δεν το γνωρίζουν το ερχόμενο Σάββατο παίζουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα της χώρας τους. Αυτό και μόνο δείχνει ότι η προσεχής αντίπαλος της ομάδας του Πειραιά είναι πιο μπροστά σε θέμα φυσικής κατάστασης και ο βαθμός ετοιμότητας της είναι σαφώς πολύ υψηλότερος.

Για την κατασκοπία που κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του αυτό είναι καλύτερο και τους βοηθάει περισσότερο, διότι θα έχουν καλύτερη εικόνα για την ομάδα που θα βρουν απέναντι τους. Από την άλλη, όμως, πρέπει να είναι όλοι στην… τσίτα και να μην έχουν στο μυαλό τους ότι η Πλζεν είναι του χεριού τους. Πέρσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός έβγαλε σοβαρότητα στο γήπεδο με τη Λουκέρνη και ακόμα και με τη Μπέρνλι. Ο Μαρτίνς γνωρίζει το δρόμο των προκριματικών και γι’ αυτό ακριβώς τις τελευταίες ημέρες έχει φροντίσει να σφίξει τα λουριά σε όλους στην ομάδα του.

Στο fosonline.gr… τρέχει από χθες μία δημοσκόπηση για το ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Το ποια είναι η καλύτερη είναι κάτι που θα το πούμε με βεβαιότητα σε μερικούς μήνες. Αυτό, όμως, που μπορούμε να γράψουμε με βεβαιότητα είναι πως η αποκάλυψη είναι ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Για το σερβάκι διαβάζαμε και ακούγαμε τα καλύτερα, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να τα βλέπουμε και με τα μάτια μας. Με την ευκαιρία αυτής της δημοσκόπησης θα αναφερθούμε ξανά σε αυτό το παιδί που είναι ένας κανονικός εξτρέμ, με σέντρα ξυράφι και φοβερή αντίληψη της τακτικής.

Το τελευταίο σκέλος είναι το πιο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή, διότι μπορεί να έχει ντρίμπλα, σέντρα και τελειώματα, αλλά μέσα στο γήπεδο να μη βοηθάει. Πολλές φορές έχουμε δει ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο να μένουν εκτός από τους προπονητές, γιατί στο χορτάρι δεν έκαναν τη δουλειά που ήθελαν. Ο Ραντζέλοβιτς είναι πολύ καλός και στο τακτικό κομμάτι κι αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο του πλεονέκτημα στη… μάχη για μία θέση στο ρόστερ. Θα αποφασίσει ο προπονητής αν θα μείνει, αλλά πάντως πρόκειται για παίκτη που πρέπει να παίρνει παιχνίδια.