Ο «βράχος» και το... λιονταράκι!

Οι Ρούμπεν Σεμέδο και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι είναι από τους ποδοσφαιριστές που όσο περνούν οι μέρες, γίνονται ολοένα και πιο χρήσιμοι στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο «βράχος» και το... λιονταράκι!

Από τη μία ένας ποδοσφαιριστής που δαπανήθηκαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ και αν δεν υπήρχε η περιπέτεια με τον ισπανικό Νόμο, δεν θα ερχόταν ούτε για... διακοπές (που λέει ο λόγος) από την Ελλάδα. Από την άλλη ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που ήρθε ξαφνικά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων και μόλις έπιασε δουλειά στην προετοιμασία, εξελίχθηκε σε μία περίπτωση που θα μπορούσε να αποτελεί τον «άσο στο μανίκι» του Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο λόγος για τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, δύο παιδιά που ξεχώρισαν στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους με το Αμβούργο. Δύο παιδιά που για να είμαστε πιο ακριβείς, ξαναξεχώρισαν με τα ερυθρόλευκα.

Κι αν για τον Πορτογάλο στόπερ ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο, μιας και πρόκειται για έναν παίκτη που – καλώς ή κακώς – τα ελληνικά σύνορα δύσκολα θα τον κρατήσουν τα επόμενα χρόνια, το Σερβάκι είναι ο ορισμός της «αποκάλυψης»!

Για παράδειγμα, τον Μπρούνο τον γνωρίζαμε από τον Ατρόμητο, τον Γιάννη Μασούρα από την ΑΕΛ και το τελευταίο εξάμηνο δανεισμού του στον Πανιώνιο, τον Σεμέδο από τα «όργια» που έκανε με τη φανέλα της Σπόρτινγκ, τον Βαλμπουενά από την πλούσια καριέρα του, τον Σουντανί από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τον Ραντζέλοβιτς όμως τώρα τον μάθαμε, μας συστήθηκε και μας... γοήτευσε. Κι όχι μόνο εμάς, αλλά και όλους στο ερυθρόλευκο «στρατόπεδο».

Με βάση την έως τώρα εικόνα του ,ο Ραντζέλοβιτς λογικά δεν θα είναι στους «κομμένους» που θα ανακοινώσει ο Μαρτίνς την επόμενη εβδομάδα. Ακόμα κι αν συμβεί όμως αυτό, θα γίνει για το δικό του το καλό και θα παραχωρηθεί δανεικός σε μία ομάδα που θα του εγγυηθεί χρόνο συμμετοχής. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι το πιθανότερο (και παίρνουμε το ρίσκο για αυτό που γράφουμε) είναι ο Σέρβος εξτρέμ να παραμείνει στο ρόστερ, γιατί ήταν σε όλη την προετοιμασία ένα... λιονταράκι!

Στο πρώτο ημίχρονο με το Αμβούργο έβγαλε ξανά τσαγανό, δεν είχε πρόβλημα να τα βάλει με πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους του, να επιδείξει το απαιτούμενο ποδοσφαιρικό θράσος και να ξανακερδίσει το χειροκρότημα από τον πάγκο. Στο δεύτερο έπεσε κάπως ο ρυθμός του, ίσως επειδή είχε τρέξει πολύ στο πρώτο 45λεπτο. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός φαίνεται πώς βρήκε «φλέβα χρυσού» και αυτό είναι που έχει σημασία.

Όσο για τον Σεμέδο; Είναι ο «βράχος» της άμυνας, ο ηγέτης που έψαχνε και με την κορμοστασιά του και την άνεση που βγάζει στο παιχνίδι του, προκαλεί σιγουριά σε όλους τους συμπαίκτες του. Είχαμε χρόνια να το ζήσουμε αυτό το αίσθημα. Κι όλα αυτά, ενώ ο Σεμέδο δεν βρίσκεται ακόμα δεν είναι απολύτως έτοιμος.