Παναιτωλικός: Ο «πρωτάρης» Λουίς Κάστρο και οι μεταγραφές εξωτερικού


O Παναιτωλικός με νέο προπονητή τον Λουίς Κάστρο…σαρώνει τις τελευταίες ημέρες στις μεταγραφές αλλά για την ώρα του λείπει το ελληνικό στοιχείο κι αυτό δεν το ξεχνάνε στο Αγρίνιο.

Παναιτωλικός: Ο «πρωτάρης» Λουίς Κάστρο και οι μεταγραφές εξωτερικού

Έχει πάρει φόρα ο Παναιτωλικός το τελευταίο διάστημα και ανακοινώνει τη μία μεταγραφή μετά την άλλη. Τα «καναρίνια» που θα πορευτούν τη νέα αγωνιστική περίοδο με νέο προπονητή, τον Πορτογάλο Λουίς Κάστρο, έχουν αποκτήσει μέχρι τώρα επτά ποδοσφαιριστές, ωστόσο κανένας εξ αυτών δεν είναι Έλληνας.

Μάλιστα μόνο ο Φρεντερίκο Ντουάρτε, ο νεαρός μεσοεπιθετικός που ήρθε πέρσι ως δανεικός και πήρε λεπτά συμμετοχής προς το τέλος της σεζόν, γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Ο συγκεκριμένος αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον Παναιτωλικό την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και στο Αγρίνιο τον πιστεύουν.

Από εκεί και πέρα, η Αγρινιώτικη ΠΑΕ έχει ανακοινώσει ήδη τους Ίγκορ Γιοβάνοβιτς (Κροάτης κεντρικός αμυντικός), Ζοάν Μαρσιάλ (Γάλλος αμυντικός), Κρίστοφερ Κνετ (Αυστριακός τερματοφύλακας), Ντάλσιο (Πορτογάλος μέσος), Μιμίτο (Πορτογάλος μέσος), Ρομάν (Ισπανός εξτρέμ) ενώ πλησιάζει και ο Αϊμέν Ταχάρ. Ο Άγγλος με ρίζες από την Αλγερία.

Την ίδια στιγμή, ήδη έχουν αποχωρήσει από την ομάδα του Παναιτωλικού οι Τσοκάνης, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Μιχάι ενώ εδώ και καιρό ο έμπειρος τερματοφύλακας Κυριακίδης έχει ενημερωθεί πως δεν είναι στα πλάνα του νέου προπονητή.

Το ελληνικό στοιχείο έχει χαθεί για την ώρα στον Παναιτωλικό και αυτό φυσικά το αναγνωρίζουν στο Αγρίνιο. Μάλιστα πρέπει να σημειώσουμε πως έχουν γίνει προσπάθειες από την αρχή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου να γίνουν προσθήκες Ελλήνων παικτών αλλά την ύστατη ώρα δεν προχώρησαν.

Στην Αιτωλοακαρνανία όμως δεν τα παρατάνε και πρόθεσή τους είναι τις επόμενες ημέρες να κλείσουν 2-3 Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να προσφέρουν και εντός και εκτός γηπέδου.

Καλοί είναι οι ποιοτικοί ξένοι αλλά είναι πάντα απαραίτητοι και οι ποδοσφαιριστές από την εγχώρια αγορά που γνωρίζουν καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, τις «παγίδες» και τις αντίπαλες έδρες.