Ολυμπιακός-Αμβούργο 1-1: Το γκολ του Σεμέδο δεν έφτανε (vid)

Ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα φιλικό αν και προηγήθηκε στο σκορ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη δεχόμενος την ισοφάριση 1-1 από το Αμβούργο στο φινάλε της αναμέτρησης 

Ολυμπιακός-Αμβούργο 1-1: Το γκολ του Σεμέδο δεν έφτανε (vid)

Τα φιλικά του Ολυμπιακού στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι κόντρα στο Αμβούργο. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 1-1 με το Αμβούργο αν και προηγήθηκαν στο 81’ με τον Σεμέδο. Ακόμα ένα φιλικό των «ερυθρόλευκων» που έληξε ισόπαλο και ακόμα ένα που πήραν κεφάλι στο σκορ και δέχτηκαν την ισοφάριση.

Τα γκολ του Ολυμπιακός - Αμβούργο 1-1 (vid)

Το ματς με τους Γερμανούς είχε φουλ τακτική με τους Γερμανούς να πιέζουν ψηλά και να δυσκολεύουν αρκετά τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να αναπτυχθούν σωστά. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αλήθεια ότι τα βρήκαν σκούρα ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά όταν έβλεπαν τους Γερμανούς να πρεσάρουν και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Τζολάκη. Στο 29’ ο νεαρός πορτιέρε απέκρουσε το πέναλτι του Γουντ, ενώ είχε 1-2 ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες.

Από το 30’ και μετά ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός βρίσκοντας τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Γερμανών. Οι δύο μπακ, Γιάννης Μασούρας και Τσιμίκας βγήκαν πιο ψηλά και ο Ολυμπιακός δημιούργησε καταστάσεις, ενώ αρκετά καλός σε αυτό το διάστημα ήταν και ο Ραντζέλοβιτς που συνδυάζονταν ωραία από αριστερά με τον «Τσίμι». Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε για τους Πειραιώτες που μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να πιέσουν τους Γερμανούς. Πίεσαν ψηλά και πήραν τα ηνία του αγώνα με το σκηνικό να είναι εντελώς διαφορετικό και να βγαίνουν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην επίθεση.

Από ένα σημείο και μετά, βέβαια οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός στεκόταν πολύ καλά στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες στο 81’ άνοιξαν το σκορ όταν ο Βαλμπουενά έκανε το κόρνερ και ο Σεμέδο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Γερμανοί, ωστόσο κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 87’ με τον Βιντσχάιμερ να επωφελείται από τις κόντρες και να νικάει τον Σιαμπάνη για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Τζολάκης (64’ Σιαμπάνης), Γιάννης Μασούρας, Αβ. Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τσιμίκας, Σουρλής (80’ Γκιγιέρμε), Ανδρούτσος (80’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς (80’ Σουντανί), Φορτούνης (67’ Βαλμπουενά), Σολδάνο (85’ Κάιπερς), Ντουρμισάι (75’ Γιώργος Μασούρας)

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Μίκελ, Γκάμεραχ, Φαν Ντρόγκελεν, Νάρεϊ, Ντούντζιακ, Κ. Παπαδόπουλος, Γουντ, Τζάτα, Λέιμπολντ, Τζουνγκ, Φέιν

Έπαιξαν οι Γιόνας, Βιντσχάιμερ, Σακάι, Όζκαν, Κίτελ.