O καημός του Μαρτίνς και οι μετανάστες της Αυστρίας...

Σιγά-σιγά μπαίνουμε σε ρυθμούς προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να χαμογελάει με όλα όσα είδε στο προχθεσινό φιλικό με την Ντιναμό Κιέβου.

O  καημός του Μαρτίνς και οι μετανάστες της Αυστρίας...

Ναι μεν οι Ουκρανοί είναι ένα «κλικ» πιο πίσω ως προς τη φυσική κατάσταση, καθώς ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους δύο εβδομάδες αργότερα, όμως και εκείνοι δεν... μάσησαν. Έριξαν τις κλοτσιές τους και λίγο έλειψε να στείλουν τον Κούτρη στο νοσοκομείο.
Το θέμα πλέον είναι ο Μαρτίνς να αρχίσει να «δένει» σιγά-σιγά τις γραμμές ενόψει της Πλζεν. Όλες οι πληροφορίες λένε για μία ομάδα που από τη μεσαία γραμμή και μπροστά είναι ικανή για πολλές ζημιές, ενώ στην άμυνά της έχει αυτοκτονικές τάσεις. Στην Τσεχία ήδη έχουν αρχίσει να λένε τα δικά τους. Να προσπαθούν να μεταφέρουν το άγχος στον Ολυμπιακό, ότι η ομάδα του Πειραιά είναι το φαβορί και πώς δεν θα έρθει η καταστροφή του κόσμου σε περίπτωση που αποκλειστούν από τους «ερυθρόλευκους».

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή... Όλα αυτά φυσικά έχουν φτάσει στα αφτιά του Πέδρο Μαρτίνς και των συνεργατών του και δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα. Ξέρουν πολύ καλά πώς η κλήρωση με την Βικτόρια ήταν πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι με την Αϊντχόφεν. Με τους Ολλανδούς οι παίκτες θα ήταν στην «τσίτα» συνεχώς. Όχι ότι τώρα δεν είναι στην «τσίτα» ενόψει Πλζεν, αλλά όσο να ‘ναι, στο μυαλό τους η Βικτόρια ενδεχομένως να είναι χειρότερη ομάδα από την Αϊντχόφεν.
Αυτό που «καίει» βεβαίως τον Πέδρο δεν είναι τίποτε άλλο από το να ανεβάσει κι άλλο ρυθμό ο ήδη ανεβασμένος Σεμέδο και να μπουν σιγά-σιγά σε αγωνιστικό ρυθμό οι Σουντανί και Ελ Αραμπί, στους οποίους στηρίζει πολλά αν όχι με την Βικτόρια στο πρώτο ματς, τουλάχιστον να είναι πανέτοιμοι στη ρεβάνς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Εδώ που βρισκόμαστε πάντως, στο Στανς της Αυστρίας, μπορούμε να πούμε ότι είναι το ιδανικότερο μέρος για να κάνουν διακοπές οι συνταξιούχοι. Χαλαρώνουν, κάνουν τις βόλτες τους με ποδήλατα, περπατούν στους πρόποδες των Άλπεων, αναπνέουν καθαρό αέρα και επειδή είναι μία αγροτική περιοχή, έχουν τη δυνατότητα να τρώνε και υγιεινά. Όλα όμως μετά τις οκτώ «νεκρώνουν»! Δεν κυκλοφορεί τίποτα έξω. Κλασική κεντρική Ευρώπη...
Και μιας και πιάσαμε τα της Αυστρίας. Έχει έρθει ένα πολύ μεγάλο κύμα Ελλήνων μεταναστών στην Αυστρία. Συναντήσαμε αρκετά παιδιά που ήρθαν τον τελευταίο χρόνο στο Ίνσμπρουκ για να εργαστούν, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να ζήσουν στη χώρα μας. Με 400 ευρώ μηνιάτικο που τους πρόσφεραν οι ελληνικές επιχειρήσεις, δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τα βασικά. Στην Αυστρία ο βασικός μισθός είναι 1.350 ευρώ. Άρα ένα αντρόγυνο μπορεί να βγάζει 2.700 ευρώ τον μήνα. Τα ενοίκια είναι υψηλά (κοντά στα 700 ευρώ), αλλά τουλάχιστον υπάρχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία και ένα απίστευτο οδικό δίκτυο που δεν χρειάζεται να αγοράσεις καν αυτοκίνητο.

Μπορεί να μην έχει τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, αλλά τουλάχιστον ο νέος ζει σαν άνθρωπος όταν αποφασίζει να αφήσει πίσω την πατρίδα του για ένα καλύτερο αύριο. Κι επίσης, μην φανταστείτε ότι είναι και πανάκριβα. Στα τουριστικά θέρετρα, τύπου Ζέεφελντ ή Ίνσμπρουκ, οι τιμές είναι στα ύψη. Όχι όμως σε όλη την Αυστρία...