«Φόβος και τρόμος» ο Σεμέδο


ΑΥΣΤΡΙΑ Αποστολή: Αλ. Βιρβίλης  Οι Ουκρανοί είχαν βρει τον μπελά τους με τον Πορτογάλο στόπερ στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου και είχαν κάθε λόγο να κάνουν ειδική αναφορά για τα ζόρια που τράβηξαν στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού.

«Φόβος και τρόμος» ο Σεμέδο

Ο Ρούμπεν Σεμέδο ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αποτελεί ένα αρχοντικό στοιχείο στην ερυθρόλευκη άμυνα στα φιλικά που έχει δώσει έως τώρα ο Ολυμπιακός. Η άνεσή του, η προσήλωσή του στα ανασταλτικά του καθήκοντα, η έλλειψη περιττών ενεργειών, οι τοποθετήσεις του και το «διάβασμα» του παιχνιδιού από πίσω, είναι στοιχεία που όσο να ‘ναι κάνουν... μπαμ από μακριά.

Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 1-1: Σε καλό δρόμο οι Πειραιώτες

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να χαμογελά για όλα όσα έδειξε ο Πορτογάλος στόπερ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου, όπου είχε αντίπαλο τον Φραν Σολ που είχε πετύχει το νικητήριο γκολ στο ματς της Ουκρανίας με τον Ολυμπιακό τον περασμένο Φλεβάρη, το γκολ που έστειλε την Ντιναμό στους «16» του Europa League.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου 1-1 (vid)

Ο Σολ τα βρήκε σκούρα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που εκνευρίστηκε κιόλας! Ο Σεμέδο ωστόσο από την πλευρά του δείχνει ώρες-ώρες τέτοια άνεση, τέτοια ψυχραιμία στις κινήσεις του, τέτοια σιγουριά που εμπνέει και τους συμπαίκτες του.

Στην προπόνηση που έγινε την Τρίτη (9/7), μία μέρα μετά το φιλικό με την Ντιναμό, ο Πορτογάλος στόπερ όπως και όλοι όσοι έπαιξαν με τους Ουκρανούς, κινήθηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Πιθανότατα όμως θα είναι κανονικότατα στην ενδεκάδα αύριο (10/7) με το Αμβούργο, στο τελευταίο φιλικό που δίνουν οι «ερυθρόλευκοι» επί αυστριακού εδάφους.