Αν έχεις Γκιγιέρμε διάβαινε!

Δύο από τα νέα μεταγραφικά (Βαλμπουενά, Σεμέδο) άφησαν ξανά τα διαπιστευτήριά τους, αλλά ο Βραζιλιάνος χαφ όσο περνούν τα φιλικά αποδεικνύει για ποιο λόγο πρέπει να είναι «βιδωμένος» στην ενδεκάδα.

Αν έχεις Γκιγιέρμε διάβαινε!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να νιώθει τυχερός, να νιώθει ήρεμος, να νιώθει ασφαλής. Κι όλα αυτά επειδή έχει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει ότι ακόμα και σε φιλικό με ομάδα... Δ’ Αυστρίας, θα είναι συνεπής στα καθήκοντά του, είτε έχει να κάνει με το ανασταλτικό κομμάτι, είτε με το δημιουργικό.

Ο λόγος για τον Γκιγιέρμε, ο οποίος και κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου είχε βγάλει τα... συκώτια στους Ουκρανούς με την ασφυκτική πίεση που τους ασκούσε και με το τρέξιμο που έριξε στο φιλικό.

Ο βραζιλιάνος χαφ είναι ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ερυθρόλευκης μηχανής και το απέδειξε και με την Ντιναμό. Όταν ο Πέδρο Μαρτίνς έριχνε τα «καρφιά» του για το τελευταίο μισάωρο με την Γιαγκελόνια, προφανώς και δεν εννοούσε τον Γκιγιέρμε.

Μια προπόνηση αρκεί για να καταλάβεις τι εστί... Γκιγιέρμε, για ποιο λόγο ο Μαρτίνς επιμένει και ξαναεπιμένει στο να μην χάσει τον παίκτη, στο να έχει ανάψει «κόκκινο» για οποιαδήποτε μεταγραφική συζήτηση, καθώς – ας μην κοροϊδευόμαστε – έχουν έρθει «τρελές» προτάσεις για τον Βραζιλιάνο.

Η παρουσία του με την Ντιναμό ήταν και πάλι... χάρμα ιδέσθαι. Το γκολ του Μπουχαλάκη ξεκίνησε από ένα δικό του κλέψιμο, παίρνοντας... παραμάζωμα τον αντίπαλό του. Στη φάση του Μασούρα λίγα λεπτά αργότερα, πάλι ο Γκιγιέρμε ήταν αυτός που πίεζε σαν «σκύλος», πήρε την μπάλα, την έδωσε στον διεθνή Έλληνα εξτρέμ και λίγο έλειψε ο Μασούρας να σκοράρει.

Φυσικά από το σημερινό φιλικό ξεχώρισαν τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Βαλμπουενά και ο Σεμέδο. Ο Γάλλος κάνει ώρες-ώρες το δύσκολο να μοιάζει τόσο... απλό σε βαθμό εκνευριστικό! Ο τρόπος με τον οποίο «βλέπει» γήπεδο, μοιράζει την μπάλα και δεν πανικοβάλεται όταν πέφτουν πάνω του δύο και τρεις αντίπαλοι, είναι για σεμινάριο.

Όσο για τον Σεμέδο; Ο Σολ έκανε ό,τι ήθελε τον περασμένο Φεβρουάριο στο ματς του Κιέβου για το Europa League κόντρα στον Ολυμπιακό. Σήμερα όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Πορτογάλο στόπερ, τα βρήκε όχι σκούρα, αλλά... κατάμαυρα! Κι όλα αυτά, ενώ ακόμα δεν είναι στο 100%!

Τέλος, δεν γίνεται να μην γίνει μία αναφορά στον Ραντζέλοβιτς. Τα γράφαμε και το πρωί στο fosonline.gr. Με το ποδοσφαιρικό θράσος που έχει, είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει το «στοίχημα»! Και θα το κερδίσει στο τέλος, γιατί πολύ απλά το αξίζει...