Ολυμπιακός - Η σιγουριά του Μαρτίνς: «Θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι»

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στο ΦΩΣ για το νέο σύστημα που έχει στο μυαλό του, τη φιλοσοφία της ομάδας, τα νέα πρόσωπα και τη Βικτόρια Πλζεν.

Ολυμπιακός - Η σιγουριά του Μαρτίνς: «Θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι»

Ικανοποιημένος από την προετοιμασία, και σίγουρος για τα βήματα προόδου που έχουν γίνει εμφανίθστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς. Μίλησε στο ΦΩΣ για τις διατάξεις που θα χρησιμοποιήσει και την την ομοιογένεια του ρόστερ σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικά, όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για την προετοιμασία στην Πολωνία:

"Θεωρώ πως το κομμάτι στην Πολωνία είναι το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας καθώς έχουμε κάνει αρκετή δουλειά στην Αθήνα. Ήταν πολύ σημαντικό που γύρισαν ορισμένοι διεθνείς στην ομάδα. Κρατάω θετικά συμπεράσματα, γιατί βλέπω πως υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα. Οι παίκτες δουλεύουν σωστά για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Παράλληλα περιμένουμε και κάποιους ακόμα διεθνείς παίκτες."

Για τα βήματα προόδου και τη Βικτόρια Πλζεν:

"Σίγουρα υπάρχει πρόοδος , αλλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε και δουλεύουμε σε αυτά στην ανάλυση. Περιμένουμε ακόμα μερικούς παίκτες να επιστρέψουν στην ομάδα, καθώς είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε όλοι μαζί. Υπάρχουν καινούργιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρέπει να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με τη Βικτόρια Πλζεν και πρέπει όλοι σταδιακά να το κατανοήσουν. Δουλεύουμε σκληρά ώστε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε."

Για την ομοιογένεια του ρόστερ σε σχέση με πέρυσι:

"Είναι κάτι που είναι προφανές σε σχέση με την περσινή περίοδο. Κρατήσαμε το σύνολο των παικτών που θέλαμε και σε αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ο πρόεδρος μας. Έχουμε ποδοσφαιριστές που κατανόησαν τη φιλοσοφία του συλλόγου και έδωσαν απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μια πολύ πιο ποιοτική προετοιμασία γιατί γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οι παίκτες ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο και όλα θα γίνουν πιο εύκολα όταν φτάσουν τα πρώτα δύσκολα ματς."

Για τις διατάξεις που θα χρησιμοποιήσει:

"Πέρυσι παίξαμε πολλές φορές με 4-4-2 και δεύτερο επιθετικό τον Φορτούνη. Αυτό που βλέπετε στην προετοιμασία δεν θα αλλάξει πολύ σε σχέση με αυτό που είδατε πέρυσι. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η συνοχή της ομάδας και η αφομοίωση των νέων παικτών στη φιλοσοφία της ομάδας, παρά το ίδιο το σύστημα. Εκτός από τα δύο αυτά συστήματα υπάρχει και ένα καινούργιο που ακόμα δεν έχουμε δουλέψει. Θα το κάνουμε μόνο όταν οι νέοι παίκτες κατανοήσουν τον μέχρι στιγμής τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα."