Οι πιτσιρικάδες που «ανέβηκαν» στην πρώτη ομάδα

Ποιοι είναι οι μικροί από την Ακαδημία που έχουν λάβει μέρος στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Οι πιτσιρικάδες που «ανέβηκαν» στην πρώτη ομάδα

Είναι συνταρακτικές οι αλλαγές που έχουν γίνει στον Ολυμπιακό μετά από εκείνη την ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο Ρέντη. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ μεταξύ άλλων είχε πει τότε πως στα παιχνίδια θα παίζουν παιδιά από την Κ-20. Από εκείνη την ημέρα «ανέβηκαν» στην πρώτη ομάδα συνολικά επτά παιδιά.

Η πρώτη τριάδα που πήρε… προαγωγή συμπεριελάμβανε τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 2 Ιουλίου 1998 και είναι γνωστός στο κοινό, αφού έχει παίξει σε παιχνίδια της πρώτης ομάδας. Ο Βρουσάι πέρσι είχε ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ, ενώ όλο αυτό το διάστημα ήταν ο μοναδικός που έμεινε στην πρώτη ομάδα όλες τις ημέρες και έχει πιθανότητες να μπει στην αποστολή του ματς με την Κέρκυρα.

Μαζί του ήταν ο Νικήτας Νικολής, ο οποίος είναι γεννημένος στις 16 Ιουνίου 2002. Ένα παιδί που αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός μπακ και κατάγεται από τη Ρόδο, ενώ μένει στους ξενώνες του προπονητικού κέντρου.

Ο τρίτος της παρέας των πρώτων που πήραν… προαγωγή ήταν ο Απόστολος Μαρτίνης, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2001. Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και έγινε επαγγελματίας τον Σεπτέμβριο.

Τις επόμενες ημέρες «ανέβηκαν» στην πρώτη ομάδα ο Γιάννης Νικοπολίδης, γιος του Αντώνη, που φυσικά αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Ο μικρός επέστρεψε στο Ρέντη και την Παρασκευή. Την πρώτη φορά που είχε «ανέβει» στην πρώτη ομάδα μαζί του ήταν ακόμα ένας τερματοφύλακας, ο Χρήστος Καράδαης ο οποίος έχει γεννηθεί στις 22 Ιανουαρίου 1999.

Στην προπόνηση της Παρασκευής το παρών έδωσε ο Θανάσης Κωστανάσιος ο οποίος έχει γεννηθεί στις 11 Ιανουαρίου 1991 και είναι επιθετικός. Είχε προπονηθεί και πριν λίγες ημέρες με την πρώτη ομάδα και επέστρεψε την Παρασκευή.

Εκτός του Κωστανάσιου την Παρασκευή προπονήθηκε και ο Γιώργος Ξενιτίδης, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 1999. Πρόκειται για ένα παιδί που κατάγεται από τη Θράκη και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.

Όλοι αυτοί πήραν μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας μετά από εκείνη την ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σταθερά σε καθημερινή βάση ήταν ο Μάριος Βρουσάι, ο οποίος έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός στον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να τον δούμε στη 18άδα του αγώνα με την Κέρκυρα. Οι πιθανότητες είναι μεγάλες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα υπάρχει κάποιος άλλος.