Ο Λεβαδειακός τιμώρησε τον Αστέρα και φουλάρει για 5η θέση

Οι Βοιωτοί επικράτησαν 1-0 των Αρκάδων σε ένα ματς που άντεξαν στην πίεση του πρώτου ημιχρόνου και πλέον βλέπουν ακόμα και πεντάδα.

Ο Λεβαδειακός τιμώρησε τον Αστέρα και φουλάρει για 5η θέση

«Όταν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες σου, η μπάλα θα σε τιμωρήσει», αναφέρει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί εκατομμύρια φορές και σε ματς κάθε επιπέδου. Το 1-0 του Λεβαδειακού επί του Αστέρα Τρίπολης έχει πατήσει πάνω στον παραπάνω νόμο. Η ομάδα της Αρκαδίας ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 14’ έχασε ευκαιρία με τον Τόνσο και στο 21’ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιλιανίδη. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να ισορροπήσει την κατάσταση και οι ποδοσφαιριστές του Παντελίδη έδειχναν να βρίσκονται πολύ κοντά στο γκολ. Στο 26’ ο Μανιάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Επασί, αλλά ο πορτιέρο της Λιβαδειάς τον νίκησε. Στο 30’ έχασε νέα ευκαιρία η ομάδα της Αρκαδίας με τον Κυριακόπουλο. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Αστέρας έπαιζε αρκετά ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το 0-0 δεν άλλαζε και στο φινάλε του αγώνα ο Γιακουμάκης βγήκε μόνος απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά ο ρέφερι Τσαμούρης σφύριξε τη λήξη με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του.

Στην επανάληψη ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετικός. Μία ομάδα που δεν είχε την ίδια ενέργεια με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Η απόδοση των Αρκάδων είχε πέσει αισθητά και το ματς ήταν πιο νωθρό. Στο 66’, όμως, ο Λεβαδειακός δεν άφησε να πάει χαμένη την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ο Γιακουμάκης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Σαβατογκό και εκείνος με πλασέ από πλάγια θέση έκανε το 1-0. Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια. Ο Αστέρας συνέχιζε να μην έχει ενέργεια. Έβγαλε αντίδραση στο 88’, αλλά ο Δουβίκας δεν κατάφερε από τη μικρή περιοχή και από ευνοϊκή θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα συνεχίζοντας έτσι το σερί των χαμένων ευκαιριών. Κάπως έτσι ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ρίχνει ματιές στην 5η θέση.

Με μια ματιά….

Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… άντεξε στο πρώτο μέρος και ο Επασί όπου χρειάστηκε δήλωσε παρών. Επίσης την πρώτη του καλή ευκαιρία την έκανε γκολ.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… έδωσε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Οι ποδοσφαιριστές του Παντελίδη έχασαν τα… άχαστα και από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν δεν γινόταν να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Τσαμούρης σε γενικές γραμμές δεν είχε δύσκολο έργο, αν και οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση του πρώτου μέρους που σφύριξε τη λήξη όταν ο Γιακουμάκης βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη.

Μικρογραφία

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

ΓΚΟΛ: 66’ Σαβατογκό

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαμούρης (Πειραιά)

ΚΑΡΤΕΣ: 23’ Σαβατογκό – 37’ Πασαλίδης, 90+1 Τόνσο ΚΟΚΚΙΝΗ: Πασαλίδης (μετά τη λήξη)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Νιάσε, Αντιλέχου, Φαβάρο (80’ Καλτσάς), Σουμπίνιο (90’ Νίκας), Μαρκόβσκι, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό (72’ Ζαραδούκας)

ΑΣΤΕΡΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (78’ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (70’ Δουβίκας), Τόνσο, Κυριακόπουλος (60’ Ισνάλντο), Μανιάς.