Κλήρωση Super League 2019-20: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για Ολυμπιακό

Το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου με 7 Οκτωβρίου ενδεχομένως να είναι πιο επίπονο για τον ΠΑΟΚ και όχι για την ΑΕΚ και τους «ερυθρόλευκους».

Κλήρωση Super League 2019-20: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για Ολυμπιακό

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League και μία πρώτη εικόνα για το αν ήταν καλή η κλήρωση για τον Ολυμπιακό ή όχι, μπορούμε να την έχουμε…

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη! Αυτή η έκφραση νομίζουμε ότι αντικατοπτρίζει την εικόνα. Τι εννοούμε;

Το ήξεραν από πριν στο λιμάνι ότι το πρόγραμμα τον χειμώνα θα είναι απαιτητικό και με τρία ματς υψηλού επιπέδου μέσα σε μία εβδομάδα, εφόσον πάνε όλα καλά και προκριθεί στους ομίλους του Champions League ή ακόμα και σε αυτούς του Europa League.

Ίσως στον ΠΑΟΚ να… στραβοκατάπιαν βλέποντας τι τους περιμένει από τη διακοπή του Σεπτεμβρίου εώς και τη διακοπή του Οκτωβρίου. Από την 3η εώς την 6η αγωνιστική δηλαδή…

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Βόλο, η ΑΕΚ την Λαμία και ο ΠΑΟΚ πάει στο Περιστέρι για την 3η αγωνιστική στις 14 – 16 Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες αργότερα θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ο «Δικέφαλος του βορρά» (αν περάσει τα προκριματικά του καλοκαιριού), όπως και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ.

Την 4η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Άρη που πέρσι του πήρε «Χ» στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ στο Αγρίνιο (21-23 Σεπτεμβρίου).

Την 5η αγωνιστική (28-30 Σεπτεμβρίου) ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ για το ματς με την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμία. Την εβδομάδα που ακολουθεί υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Την 6η αγωνιστική (5-7 Οκτωβρίου) και προτού διακοπεί για δεύτερο φορά το πρωτάθλημα λόγω Εθνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός πάει στο Χαριλάου, η ΑΕΚ στην Λάρισα και ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Κι αφού θα έχει προηγηθεί το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ένα… κλικ πιο δύσκολο λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα για τους «ασπρόμαυρους», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για τον Ολυμπιακό θα είναι εύκολες οι αποστολές με ΠΑΟ και Άρη ή της ΑΕΚ με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό.

Από εκεί και πέρα, όπως αναμενόταν, όταν θα φιλοξενήσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (30/11-2/12), θα έχει προηγηθεί ματς στην Ευρώπη. Το ίδιο θα συμβεί και στο ματς του β’ γύρου στην Τούμπα (22-24/2). Πάλι θα πέσει πάνω στην Ευρώπη. Αλλά αυτά δεν προκαλούν πλέον έκπληξη, αφού κάθε χρόνο τα ζει…

Όπως και το ότι ο Ολυμπιακός προτού υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Φάληρο (26-28/10) θα προέρχεται πάλι από ευρωπαϊκό ματς (22-23/10).

Οπότε, ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τον Ολυμπιακό… Απλώς το θέμα είναι να πάρει τα ντέρμπι του α’ γύρου έχοντας την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, έτσι ώστε να πάει με άλλον αέρα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Να μην την πατήσει όπως πέρσι που δεν πήρε ούτε το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο Φάληρο…