Ολυμπιακός: Έχουν λόγο που «φοβούνται» στην Πλζεν

Την ερυθρόλευκη τριάδα Φορτούνης, Ποντένσε και Βαλμπουενά «τρέμουν» στην τσεχική ομάδα και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό.

Ολυμπιακός: Έχουν λόγο που «φοβούνται» στην Πλζεν

Στο «ΦΩΣ» της Τρίτης (2/7) θα διαβάσετε αναλυτικά το ρεπορτάζ του απεσταλμένου μας Γιώργου Στασινόπουλου για όλα όσα είδε ο «κατάσκοπος» της Βικτόρια Πλζεν στο φιλικό με την Χάποελ Μπερ Σέβα ή έστω στα όσα… προαναγγέλθηκαν ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής «μάχης» στις 23 Ιουλίου.

Έκανε «focus» στους Φορτούνη, Ποντένσε και Βαλμπουενά, στους τρεις παίκτες που εκτιμούν πλέον και στην Τσεχία ότι θα πλαισιώσουν τον φορ σε τρεις εβδομάδες στην αναμέτρηση της «Doosan Arena».

Κι αυτό, γιατί ειδικά για τους Φορτούνη και Ποντένσε αρκούσε το πρώτο μισάωρο με τους Ισραηλινούς για να καταλάβει ότι αν οι δυο τους βρεθούν σε καλή μέρα, τότε η Βικτόρια Πλζεν θα έχει σοβαρότατα προβλήματα. Ο Βαλμπουενά αντικατέστησε τον Ποντένσε λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου και παρότι δεν είναι ακόμα στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας, έφταναν και περίσσευαν δύο ενέργειές του για να καταλάβει ο Τσέχος «σκάουτ» ότι έχει να κάνει με μία τριάδα – φωτιά!

Εμείς θα επιχειρήσουμε να το πιάσουμε το θέμα από την πλευρά της Πλζεν. Υπάρχει λόγος λοιπόν που φοβάται. Κι αυτό προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι η άμυνα της Βικτόρια δεν είναι και η πιο γρήγορη στις αντιδράσεις της. Είναι μία ομάδα με σχετικά βαριά κορμιά στα μετόπισθεν, που αν δώσουν χώρο στον Ολυμπιακό και ειδικά στους συγκεκριμένους τρεις, τότε θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

Η τσέχικη ομάδα είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να πιέσει στο πρώτο ματς τους Πειραιώτες. Άλλωστε παίζει στην έδρα της, μπροστά στο κοινό της και θα επιχειρήσει με το «καλημέρα» να πάρει την κατοχή. Βέβαια, παιχνίδι κατοχής θα επιδιώξει και ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει περίπτωση με τον Μαρτίνς προπονητή ο Ολυμπιακός να πάει σε παιχνίδι με αντεπιθέσεις.

Αν όμως η Πλζεν αρχίσει να ανεβάζει σιγά-σιγά τις γραμμές της, τότε στο τρανζίσιον θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα σε περίπτωση που η μπάλα πάει στα πόδια ενός εκ των Φορτούνη, Ποντένσε ή Βαλμπουενά. Δεν φημίζεται καθόλου για τις γρήγορες επιστροφές της.

Οπότε, υπάρχει λόγος που ο «κατάσκοπος» της Πλζεν γέμισε το «μπλοκάκι» του με σημειώσεις για τους τρεις άσους των Πειραιωτών. Και ίσως αυτό στο τέλος να παίξει ρόλο στο πώς θα προσεγγίσει τελικά το παιχνίδι ο κόουτς της Βικτόρια, Πάβελ Βρμπα.