Κάτι καλό χτίζεται στο Περιστέρι!

Στον Ατρόμητο… ψηφίζουν ελληνικά, φέρνοντας στο Περιστέρι παίκτες με φιλοδοξίες και κίνητρο να αποδείξουν πράγματα.

Κάτι καλό χτίζεται στο Περιστέρι!

Ο Ατρόμητος με τον Νταμίρ Κάναντι στον «τιμόνι» του κατάφερε να κάνει εξαιρετικές σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αυστριακός τεχνικός, παρά το γεγονός ότι όταν υπέγραψε στους Περιστεριώτες τα ερωτηματικά ήταν πολλά, το διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο του συλλόγου πέτυχε να τους μεταμορφώσει προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Η ομάδα κατάφερε να αποδώσει ποιοτικό ποδόσφαιρο και να… προειδοποιήσει τους «μεγάλους» του πρωταθλήματος ότι σύντομα θα μπορεί να τους βάζει ακόμα πιο δύσκολα.

Παρ’ όλα αυτά ο Κάναντι τον περασμένο Μάιο αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του «αστεριού» και ύστερα από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από τη γερμανική Νυρεμβέργη. Αυτομάτως, με την αποχώρηση του Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος να σημειωθεί ότι αποτέλεσε μία πολύ συμπαθητική μορφή για το ελληνικό φίλαθλο κοινό, ένα κύκλος για τον Ατρόμητο έκλεινε, ωστόσο ένας άλλος άνοιγε.
Ο ίδιος άφησε μία πολύ καλή παρακαταθήκη φεύγοντας από την ομάδα και πλέον οι Περιστεριώτες κλήθηκαν και καλούνται ακόμα να τη διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η διοίκηση της ομάδας από τα δυτικά προάστια «αναγκάστηκε» να δει τη… ζωή μετά τον Αυστριακό προπονητή και να βγει στο ψάξιμο για την εύρεση του αντικαταστάτη του. Ο «εκλεκτός» των ιθυνόντων των «κυανόλευκων» βρέθηκε στο πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου. Ενός προπονητή γνωστού στο ελληνικό κοινό, νεαρού σχετικά και με πολλές φιλοδοξίες. Ό,τι ακριβώς ήθελε και ταίριαζε στο «μότο» του Ατρομήτου δηλαδή. Οι διοικούντες το «αστέρι» έδωσαν τα «κλειδιά» του συλλόγου στον άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού, της Κόρτραϊκ, της Ρόντα και της Ομόνοιας, ο οποίος πλέον καλείται να δημιουργήσει ένα σύνολο ισχυρό και με μεγάλες βλέψεις και ενόψει των υποχρεώσεων των «κυανόλευκων» σε πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας αλλά και στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Κρακόβια ή Στρέντα.

Οι πορείες του Ατρομήτου τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα η ομάδα να συγκαταλέγεται στις ισχυρές της χώρας και άπαντες στο στρατόπεδο του συλλόγου από τα δυτικά προάστια θα ήθελαν να συνεχίσουν κάτι τέτοιο. Αυτό τουλάχιστον φανερώνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός των «κυανόλευκων» και ενώ ουσιαστικά έχουμε διανύσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες του θερινού μεταγραφικού παζαριού. Η ομάδα του Περιστερίου θα έλεγε κανείς πως είναι ιδιαίτερα κινητική, ωστόσο οι κινήσεις που ήδη έχουν γίνει αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν γίνονται με μεγάλη προσοχή τόσο από τη διοίκηση όσο και από το τεχνικό επιτελείο. Οι πρώτες κινήσεις του συλλόγου στα μεταγραφικά αφορούσαν Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Οι Περιστεριώτες έχουν ως κύριο μέλημα να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο στο έμψυχο δυναμικό τους, κάτι που άλλωστε θέλει ο νέος προπονητής Γιάννης Αναστασίου, που επιθυμεί το ρόστερ της ομάδας να έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και να έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με παίκτες ταλαντούχους, νεαρούς και διψασμένους να αποδείξουν πράγματα αλλά και να βοηθήσουν τον Ατρόμητο. Η… ελληνοποίηση λοιπόν πήρε «σάρκα και οστά» στο στρατόπεδο του «αστεριού» με την απόκτηση του 26χρονου Πέτρου Γιακουμάκη, που μετακόμισε από τη Βοιωτία και τον Λεβαδειακό, ώστε να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του Ατρομήτου. Οι κινήσεις συνεχίστηκαν με την προσθήκη του 24χρονου Χάρη Χαρίση, ο οποίος πήρε την ελευθέρας του από τον ΠΑΟΚ, για να «σκάσει» και η μεταγραφή του Απόστολου Βέλλιου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να δέσει το… γλυκό. Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο Δημήτρης Γούτας, που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και θα αποτελέσει μία σημαντική μονάδα στα μετόπισθεν του Ατρομήτου.

Συν τοις άλλοις, οι Περιστεριώτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στους πιτσιρικάδες Θεοδωράκη και Τριμμάτη, με τον πρώτο να ανανεώνει τη συνεργασία του με τον σύλλογο και τον δεύτερο να παίρνει την ευκαιρία του και να προωθείται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Η παρουσία όλων των παραπάνω ποδοσφαιριστών ενισχύει σημαντικά το ελληνικό στοιχείο που ήθελε να υλοποιήσει ο Ατρόμητος, πόσω μάλλον ενόψει των αγώνων στην Ευρώπη, εκεί όπου το κίνητρο της διάκρισης γίνεται πιο έντονο.

Οι βάσεις λοιπόν έχουν μπει από την περσινή σεζόν και ο Ατρόμητος, έχοντας ένα αξιόλογο τεχνικό επιτελείο και μία ισχυρή διοίκηση, σε συνδυασμό με τον κόσμο της ομάδας, δείχνει να βαδίζει με υπομονή και ωριμότητα στον σωστό δρόμο.