Τοροσίδης: «Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα» (vid)

Ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε για τον Ολυμπιακό της νέας αγωνιστικής περιόδου, αναφέρθηκε στον ρόλο του, στα νέα αποκτήματα και στα ματς με την Πλζεν.

Τοροσίδης: «Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα» (vid)

Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε στην ομάδα του Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι με συγκεκριμένο ρόλο τόσο εντός του γηπέδου όσο και εκτός. Ο διεθνής μπακ αποδείχτηκε και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πως μόνο με την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ο εκ των αρχηγών της ομάδας του Πειραιά μίλησε χθες στους απεσταλμένους του Τύπου στο Γκνιεβίνο. Αναφέρθηκε στα ματς με την Πλζεν και στο πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια, ενώ από την άλλη ανέλυσε το σχέδιο του προπονητή. Επιπλέον τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα τη σεζόν που έρχεται και στάθηκε ακόμα στις εμπειρίες που αποκόμισε στην Ιταλία. Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Βασίλης Τοροσίδης στους απεσταλμένους του Τύπου στο Γκνιεβίνο…

Ένα μηνά πριν από τους αγώνες με την Πλζεν πως περιμένετε αυτά τα δύο παιχνίδια;

Έχουμε δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια για την πορεία της ομάδας. Είμαστε ένα μήνα πριν, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε από τώρα γιατί είναι ίσως τα δύο πιο κρίσιμα ματς για τη συνέχεια της ομάδας. Πρέπει να περάσουμε τον πρώτο προκριματικό για να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Στη συνέχεια πρέπει να παλέψουμε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα είναι δύσκολες οι κληρώσεις αλλά είμαστε μία έτοιμη ομάδα από πέρσι. Με τις λίγες προσθήκες που έγιναν θα είμαστε ακόμα καλύτεροι για να ανταπεξέλθουμε σε αυτά τα παιχνίδια.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας και τι είναι αυτό που σας ζητάει ο προπονητής;

Είναι μία προετοιμασία για εμάς που είμαστε μεγαλύτεροι είναι λίγο πολύ γνωστή. Το πρώτο που μας ζητάει είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο με κατοχή. Αυτό μας ζητούσε από πέρσι από την ημέρα που ήρθα εγώ στην ομάδα. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, αλλά έχουμε μπροστά μας μέρες για να δουλέψουμε για να είμαστε στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Τι διαφορές βλέπεις σε σχέση με την πρώτη σου θητεία στον Ολυμπιακό, έχοντας και την προϋπηρεσία στην Ιταλία;

Υπάρχουν διαφορές παραστάσεις στην καριέρα μου από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Έχω αποκτήσει εμπειρία και αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα και μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο για να πάει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται και αυτό που πρέπει να κάνουμε φέτος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Πόσο σε βοήθησε η θητεία σου στην Ιταλία και τι θέλεις να περάσεις στα νέα παιδιά;

Με βοήθησε πολύ η θητεία μου και στη Ρόμα και στην Μπολόνια. Γενικά το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και κάθε αγωνιστική είσαι αναγκασμένος να παίζεις ένα ντέρμπι. Πιστεύω αυτά που απέκτησα πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως ποδοσφαιριστής να μπορέσω να τα περάσω στα νέα παιδιά για να μπορέσουν να έχουν παρόμοιες εμπειρίες στο μέλλον.

Ένα σχόλιο για τους νέους παίκτες που έχουν έρθει;

Το καλό είναι ότι έχουν έρθει καλοί χαρακτήρες και είναι αυτό που έλεγα από πέρσι. Το καλό είναι ότι είναι και καλοί παίκτες. Θέλουμε να μας βοηθήσουν και μέσα στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο για να πάει η ομάδα καλύτερα από πέρσι.