Οι αλλαγές του ρόστερ και η πίεση του Μουντιάλ

Το ρόστερ θα αλλάξει ριζικά, θα φύγουν παίκτες και θα έρθουν άλλοι, αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελεί σημαντικό εμπόδιο.

Οι αλλαγές του ρόστερ και η πίεση του Μουντιάλ

Είναι δεδομένη η πρόθεση της διοίκησης να αλλάξει πολλά πρόσωπα στο ρόστερ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Γι’ αυτό άλλωστε και έκλεισε νωρίς τον προπονητή προκειμένου να μελετήσει το υπάρχον υλικό και να πάρει αποφάσεις για το μέλλον αρκετών ποδοσφαιριστών. Για ορισμένους η κατάσταση δεν αλλάζει.

Το ζήτημα είναι πως ο Ολυμπιακός καλείται να αλλάξει αρκετά πρόσωπα στο ρόστερ του και το θέμα είναι πως μόνο ένας μένει ελεύθερος, ο Αλμπέρτο Μποτία. Όλοι οι υπόλοιποι δεσμεύονται με συμβόλαια γεγονός που σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι ζόρικα προκειμένου να αποχωρήσουν από τον σύλλογο.

Ακόμα κι αν αυτό γινόταν με κάποιο μαγικό τρόπο και αύριο το πρωί το θέμα είναι πως το ρόστερ θα χρειαστεί χτίσιμο από την αρχή. Θα πρέπει να γίνουν προσθήκες, να έρθουν οι ποδοσφαιριστές που θα συνθέσουν την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ θα πρέπει να έχει κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι η ομάδα έχει μπροστά της και τα προκριματικά.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν στη διοίκηση και γι’ αυτό φρόντισαν να τελειώσουν το θέμα του προπονητή άμεσα. Τους έγινε μάθημα το περσινό πάθημα με τον κόουτς όταν άφησαν τον χρόνο να κυλήσει και να καταλήξουν αναγκαστικά στον Μπέσνικ Χάσι. Το κεφάλαιο «προπονητής» έκλεισε με την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά το χτίσιμο της ομάδας θέλει δουλειά και ταχύτητα.

Ένας επιπλέον λόγος που δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι είναι και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μία διοργάνωση που ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου. Σίγουρα οι Πειραιώτες δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τότε, διότι τέλος Ιουλίου ρίχνονται στη... μάχη των προκριματικών. Έχει αποδειχτεί στο παρελθόν πως καλοκαίρι με Μουντιάλ είναι «παγωμένα» όλα για όλες τις ομάδες.

Η διοργάνωση στα γήπεδα της Ρωσίας ίσως και να δυσκολέψει και τις αποδεσμεύσεις. Μία τόσο μεγάλη διοργάνωση δημιουργεί ντόμινο σε όλο τον ποδοσφαιρικό χάρτη, αφού και οι σύλλογοι περιμένουν, αλλά και οι παίκτες περιμένουν. Ακόμα και εκείνοι που δεν βρίσκονται στο Μουντιάλ επηρεάζονται. Επομένως θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες και το φετινό καλοκαίρι θα έχει πολλά ζόρια για τον Ολυμπιακό και τα στελέχη του, τα οποία ωστόσο «τρέχουν» από τώρα γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω.