Το υψηλό συμβόλαιο του Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός

Περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ έπαιρνε τον χρόνο στην Αλ Ντουαϊλ, αλλά ενόψει της νέας σεζόν τον ενδιαφέρει αποκλειστικά το ποδόσφαιρο και όχι τα χρήματα.

Το υψηλό συμβόλαιο του Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός

Το ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Ωστόσο, το ήξεραν εξ αρχής στο λιμάνι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.

Ο 32χρονος Μαροκινός επιθετικός έπαιρνε κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στην Αλ Ντουαϊλ του Κατάρ! Ένα συμβόλαιο που φυσικά δεν πρόκειται να το βρει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ίσως και πουθενά στην Ευρώπη.

Το σημαντικό πάντως είναι ότι θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να αγωνιστεί σε μία ομάδα στην Ευρώπη, όπου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και με την οποία θα διεκδικήσει τίτλους.

Δεν θέλει δηλαδή να πάει σε μία ομάδα τύπου Τράμπζονσπορ, η οποία όντως τον έχει προσεγγίσει.

Το «πρότζεκτ» του Ολυμπιακού είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για τον Ελ Αραμπί, αλλά για να γίνει το «ντιλ» θα πρέπει να ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του. Είναι ένας επιθετικός που αρέσει, ένας επιθετικός για τον οποίο φέρεται να έχει ανάψει προ ημερών ο Πέδρο Μαρτίνς το «πράσινο φως», αλλά απαιτείται υπομονή και χρόνος.

Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά δεν έχουν αποκλειστικά την προσοχή μόνο στον Μαροκινό. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που εξετάζονται για τη γραμμή κρούσης. Ο Βινίσιους για παράδειγμα φαίνεται να είναι σε στάση αναμονής.

Για τον Ελ Αραμπί εμφανίζεται να έχει μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» και η Γαλατασαράι, η οποία βλέπει στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Μήτρογλου. Έναν Μήτρογλου που πάλι οι Τούρκοι έμπλεκαν με τον Ολυμπιακό. Πώς να έρθει όμως ξανά στην Ελλάδα ο «πιστολέρο» όταν «τρέχει» ένα συμβόλαιο άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ; Δύσκολα θα το αφήσει...