Το «χρυσό» συμβόλαιο του Φορτούνη στον Ολυμπιακό

Τα… τρελά λεφτά που θα εισπράξει ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο τέλος του νέου του συμβολαίου. 

Το «χρυσό» συμβόλαιο του Φορτούνη στον Ολυμπιακό

Ήταν μία σημαντική μέρα η 24η Ιουνίου 2019 για τον Ολυμπιακό. Η επισημοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Κώστα Φορτούνη ήταν ένα χαρμόσυνο νέο για τον Πέδρο Μαρτίνς και γενικότερα για την ερυθρόλευκη οικογένεια.

Βέβαια, και η πειραϊκή ΠΑΕ φρόντισε να επιβραβεύσει τον Φορτούνη με ένα «τρελό» συμβόλαιο, με ένα συμβόλαιο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει για Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα.

Οι πληροφορίες ανέφεραν εξ αρχής ότι ο τελευταίος χρόνος του προηγούμενου συμβολαίου του αρχηγού που έληγε το καλοκαίρι του 2020, ήταν κοντά στο 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν για να τον ανανεώσει έως το 2023, δεν «ακούμπησε» καθόλου τα λεφτά της επόμενης χρονιάς, άφησε τα ίδια χρήματα για τη σεζόν 2019-20 (1,3 εκατομμύρια ευρώ), αλλά για να έχει χαρούμενο τον Φορτούνη, φρόντισε στις επόμενες σεζόν να έχει κλιμακωτές αποδοχές προς τα πάνω εώς το 2023.

Με λίγα λόγια θα ξεκινήσει το συμβόλαιό του από 1,3 εκ. ευρώ και χρόνο με τον χρόνο θα ανεβαίνει μέχρι που στην τελευταία του σεζόν θα εισπράξει 1,7! Σε αυτά δεν υπολογίζουμε τα διάφορα μπόνους επίτευξης στόχων. Με τα μπόνους θα… εκτοξευτεί κι άλλο το συνολικό ποσό που θα εισπράξει ο Φορτούνης, εφόσον ολοκληρώσει την προσεχή τετραετία στο λιμάνι!

Με λίγα λόγια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού το 2023, αν έχει μείνει στον Πειραιά, θα «φουσκώσει» τον τραπεζικό του λογαριασμό με πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ. Και πιστέψτε μας ότι αυτά τα λεφτά θα μπορούσε να τα βρει πιο εύκολα και πιο γρήγορα, σε δύο χρόνια συγκεκριμένα, αν ο Ολυμπιακός αποδεχόταν τον περασμένο Γενάρη πρόταση που του είχε «σκάσει» από την Αραβία.

Όμως, ο Φορτούνης όπως δήλωσε, δεν σκεφτόταν τον εαυτό του μακριά από τον Πειραιά. Θα έφευγε μόνο αν ερχόταν μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα…