Προετοιμασία: Ένα χρόνο μετά πόσο έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός

Οι διαφορές με την περσινή προετοιμασία των «ερυθρόλευκων», το ρόστερ, η Πολωνία και το Ζέεφελντ.

Προετοιμασία: Ένα χρόνο μετά πόσο έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναχωρεί η αποστολή του Ολυμπιακού για την Πολωνία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο για την ομάδα του Πειραιά, αφού έχει ξεκινήσει πιο νωρίς από ποτέ (10 Ιουνίου) τις προπονήσεις και θα παίξει επίσης πιο νωρίς από ποτέ (24 ή 24 Ιουλίου) το πρώτο της επίσημο παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Πολωνία - Οριστικά, αυτούς έκοψε ο Μαρτίνς

Είναι ένα καλοκαίρι με σημαντικές διαφορές, το οποίο ωστόσο εξελίσσεται σχετικά καλά για τον Πέδρο Μαρτίνς. Γυρίζοντας ένα χρόνο πίσω θα δούμε ότι και πέρσι η αποστολή του Ολυμπιακού είχε φύγει για την προετοιμασία της στις 24 Ιουνίου, όπως συμβαίνει και φέτος. Η διαφορά είναι πως αρκετοί παίκτες έχουν ήδη στα πόδια τους προπονήσεις δύο εβδομάδων στον Ρέντη κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

Μία άλλη διαφορά είναι πως ο Ολυμπιακός πήγε στο Ζέεφελντ, ενώ φέτος πάει στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας. Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με το ρόστερ. Αν συγκρίνουμε τις δύο αποστολές θα βρούμε πάρα πολλές αλλαγές και ο Ολυμπιακός ένα χρόνο μετά δεν είναι ίδιος. Το σημαντικό όμως είναι ότι παραμένει ίδιος με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Δηλαδή κράτησε τα βασικά στελέχη του κορμού του, ενώ πέρσι ήταν έτσι κι αλλιώς στη διαδικασία εκκαθάρισης του ρόστερ.

Πέρσι ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πάρει μαζί του 26 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν οι: Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Φορτούνης, Γιαννιώτης, Γκερέρο, Καράδαης, Κούτρης, Μάνος, Μανθάτης, Μάριν, Νικολάου, Νικολής, Πάρντο, Ρομαό, Σάλιακας, Σκαφίδας, Τσιμίκας, Βέργος, Βρουσάι, Βούκοβιτς.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το Ζέεφελντ

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα μπουν στο αεροπλάνο 27 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι οι Σα, Στουρνάρας, Τζολάκης, Μπα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μαρτίνης, Γιάννης Μασούρας, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Μπρούνο, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Γιώργος Μασούρας, Ποντένσε, Σουντανί, Σουρλής, Βαλμπουενά, Χενιτίδης, Κάιπερς, Ντουρμισάι, Γκερέρο και Σολδάνο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την Πολωνία

Με λίγα λόγια πρόκειται για οκτώ παίκτες που βρίσκονται και στις δύο αποστολές (Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Γκερέρο, Κούτρης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς)συν τους Καμαρά, Σισέ που είναι στην ομάδα, αλλά λείπουν στο Κόπα Άφρικα. Ο Ολυμπιακός πέρσι πήγε στο Ζέεφελντ γνωρίζοντας πως η πλειοψηφία αυτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή δεν θα συνεχίσουν. Τώρα θα πάει στην Πολωνία και τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στη διάθεση του, τους βασικού του παίκτες. Σημαντικό επίσης πως το ρόστερ δεν έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.