Στον Ρέντη ο Χουτεσιώτης χαιρέτησε συμπαίκτες και Μαρτίνς

Η καριέρα του Έλληνα πορτιέρε στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε και το πρωί βρέθηκε στο προπονητήριο για να αποχαιρετίσει τον προπονητή και τους πρώην πλέον συμπαίκτες του.

Στον Ρέντη ο Χουτεσιώτης χαιρέτησε συμπαίκτες και Μαρτίνς

Το 2014 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τον Απρίλιου του 2016 έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Πειραιά. Ήταν το ματς με τον Πανθρακικό που ο Μάρκο Σίλβα του έδωσε την ευκαιρία να υπερασπιστεί την εστία των «ερυθρόλευκων».

Ο λόγος για τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο οποίος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος πορτιέρε ήταν από μικρό παιδί στον Ρέντη, αγωνίστηκε επί σειρά ετών στις μικρές ομάδες των «ερυθρόλευκων».

Όλα αυτά τα χρόνια ο Χουτεσιώτης γνώριζε πολύ καλά ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρει θέση βασικού στον Ολυμπιακό. Είχε μπροστά του θηρία, αλλά πάντοτε δούλευε σκληρά και χωρίς να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί προπονητές τον έχει φέρει σαν παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που δουλεύει και το ήθος του.

Ένα παιδί του Ολυμπιακού, το οποίο γυρίζει σελίδα στην καριέρα του. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και το πρωί πήγε στον Ρέντη προκειμένου να χαιρετίσει τους συμπαίκτες του και τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Χουτεσιώτης δεν θα συνεχίσει στο μεγάλο λιμάνι και φεύγει σαν κύριος έτσι όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο «Χούτε» αν και γνώριζε πως δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό είχε πει στον Πέδρο Μαρτίνς ότι μπορεί να μείνει για να βοηθήσει στις προπονήσεις όπως κι έγινε. Και είναι αξιέπαινο για τον ίδιο, διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός τραυματισμού. Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να κατακτήσει τίτλους και να αγωνιστεί ακόμα και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η καριέρα του στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με τον Έλληνα πορτιέρε να αναζητεί την επόμενη ομάδα του.