«Σβήνουν» την ποινή του Σαββίδη με το... έτσι θέλω

Αλλάζουν τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ για να μπορεί να μπει στην Τούμπα

«Σβήνουν» την ποινή του Σαββίδη με το... έτσι θέλω

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει τιμωρηθεί με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα για όσα είχαν συμβεί στον αγώνα με την ΑΕΚ. Τότε που ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είχε εμφανιστεί με όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Φαίνεται όμως πως δεν αργεί η ημέρα που οι ποινή του θα σβηστεί. Για την ακρίβεια θα μειωθεί σε ένα έτος. Ως εκ τούτου θα έχει ήδη εκτίσει την ποινή του.

Η τότε απόφαση ανέφερε: «... ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, για την πειθαρχική παράβαση της απειλής (άρθρα 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 19 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), σωρευτικώς τη χρηματική ποινή των εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, καθώς και την πειθαρχική κύρωση της απαγορεύσεως της εισόδου του στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών...».

Αυτά όμως τότε διότι η ΕΠΟ περνά την τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα, η οποία θα επικυρωθεί τις προσεχείς ημέρες. όπως αναφέρει η Live Sport, η ποινή του Ιβάν Σαββίδη αναμένεται να πέσει από τα τρία χρόνια στον ένα χρόνο, κάτι που σημαίνει πως την έχει ήδη εκτίσει.

Συγκεκριμένα θα τροποποιηθεί το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα της ελληνική ομοσπονδίας περί απειλών και εκφοβισμού. Το συγκεκριμένο άρθρο προέβλεπε ποινή από τρία έως πέντε χρόνια, ενώ με τον νέο κανονισμό θα προβλέπει αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ένα χρόνο.

To άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί απειλών και εκφοβισμού αναφέρει:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα, ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιοδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόπο, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία έως πέντε έτη».

Με την τροποποίησή αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα, ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιοδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή έμμεσο τρόπο θα τιμωρείται με χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως ένα έτος».