«Ινιάτσιο Αμπάτε: Φεύγει από τη Μίλαν, τον θέλει ο Ολυμπιακός» (vid)

Ποιος είναι ο αμυντικός που σύμφωνα με τους Ιταλούς απασχολεί τους «ερυθρόλευκους» αλλά και τη Λιόν και τη Μπολόνια

«Ινιάτσιο Αμπάτε: Φεύγει από τη Μίλαν, τον θέλει ο Ολυμπιακός» (vid)

Το Ιταλό αμυντικό Ινιάτσιο Αμπάτε εμπλέκουν στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού οι Ιταλοί. Συγκεκριμένα, η ιταλική Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι ο Αμπάτε μετά από σχεδόν δέκα χρόνια παρουσίας στη Μίλαν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και ήδη τρεις ομάδες -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Ο λόγος για τη Μπολόνια, τη Λιόν και τον Ολυμπιακό.

Ο Ινιάτσιο Αμπάτε είναι γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου 1986. Αγωνίζεται στη Μίλαν και φημίζεται για την αντοχή του και την ταχύτητά του.

Ο Αμπάτε άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο με τον ερασιτεχνικό σύλλογο Ρεσκαλντίνα, πριν από την ένταξή του στις ακαδημίες της Μίλαν το 1999. Από το 2004 έως το 2009 πέρασε πέντε χρόνια ως δανεικός σε αρκετές ιταλικές ομάδες, προτού επιστρέψει στη Μίλαν. Έχει σημαντικό ρόλο βοηθώντας τη Μίλαν να κερδίσει το 18ο Σκουντέτο κατά τη διάρκεια της Σέριε Α τη σεζόν 2010/11. Συνολικά, για μια δεκαετία στη Μίλαν έχει 243 συμμετοχές και 3 γκολ. Φέτος αγωνίστηκε σε 19 αναμετρήσεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στιγμές του Αμπάτε με τη φανέλα της Μίλαν:

Ο Αμπάτε ήταν διεθνής με εθνικές Ιταλίας Κ19, Κ20 και Κ21 και την Ολυμπιακή ομάδα του 2008. Στην Εθνική ανδρών έκανε το διεθνές ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2011, σε ένα φιλικό αγώνα με την Πολωνία ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2012, όπου έφτασε έως τον τελικό. Επίσης έπαιξε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014. Με την Εθνική έχει 22 συμμετοχές και ένα γκολ.