Λοντίγκιν: «Θέλω να πάω κάπου που να παίζω»

Με δηλώσεις του στη Ρωσία ο Γιούρι Λοντίγκιν υποστήριξε πως θέλει να παίζει βασικός στην επόμενη ομάδα του. 

Λοντίγκιν: «Θέλω να πάω κάπου που να παίζω»

Η φετινή χρονιά για τον Γιούρι Λοντίγκιν πέρασε από σαράντα κύματα καθώς ο ελληνορώσος τερματοφύλακας δεν βρισκόταν στα πλάνα της Ζενίτ η οποία τον παραχώρησε δανεικό στον Ολυμπιακό. Οι καλές εμφανίσεις του Ζοσέ Σα όμως δεν άφησαν περιθώρια στον έμπειρο γκολκίπερ που στα τέλη του Ιουνίου θα μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης.

Με δηλώσεις του στον ρωσικό Τύπο ο Λοντίγκιν υποστήριξε: «Το προηγούμενο καλοκαίρι είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τη Ζενίτ για την επέκταση του συμβολαίου μου, αλλά από τότε δεν άλλαξε κάτι και έτσι δεν ανανέωσα. Γι’ αυτό, σε λίγο θα είμαι ελεύθερος. Υπάρχουν επιλογές τώρα, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, από την στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η μεταγραφική περίοδος. Θα δούμε τι προτάσεις θα έχω και θα σκεφτώ. Το πιο σημαντικό είναι πάω κάπου και να παίζω».

Για τη θητεία του στον Ολυμπιακό: «Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα ήθελα να κάνω μία επανεκκίνηση και σκεφτόμουν ότι ακόμη κι αν δεν έπαιζα, θα ήμουν ήρεμος στην Ελλάδα, καθώς τελευταία ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, με όσα γίνονταν. Γι’ αυτό, μετακόμισα στον Ολυμπιακό και ηρέμησα. Αλλά, δεν ήμουν ο τερματοφύλακας τους από την αρχή, οπότε δεν έπαιζα στα ματς. Έτσι, δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής και τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν γίνεται απλά να κάθομαι και να λαμβάνω έναν μισθό. Άρχισα να τρελαίνομαι. Φυσικά και θα πάω σε όποια ομάδα, ακόμη και μικρή της Ευρώπης, μου δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστώ και να περνάω καλά. Δεν με νοιάζουν τόσο πολύ τα χρήματα, γιατί δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας».