Το κομβικό σημείο για Ομάρ

Το έντονο ενδιαφέρον από την Σκωτία για τον Νορβηγό μπακ αποτελεί επίσης ένα σοβαρό ζήτημα ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα χρονιά. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως παίρνει τα μέτρα του

Το κομβικό σημείο για Ομάρ

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι μαζί με τον Κώστα Φορτούνη οι παίκτες με τα πιο πολλά σερί χρόνια στον Ολυμπιακό, βγάζοντας έξω από αυτή τη σύγκριση τον Αβραάμ και τον Τοροσίδη που είχαν ένα μεγάλο διάστημα απουσίας στο εξωτερικό πριν επιστρέψουν στην πειραϊκή ομάδα. Ο Νορβηγός μπακ είναι ένας παίκτης μεγάλης αξίας και σημαντική προσωπικότητα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, φτάνοντας να έχει πια και το περιβραχιόνιο της ομάδας.

Για την προσφορά του δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αναφορά, ήταν πάντοτε συνεπής στην απόδοσή του και ήταν σημαντική η απουσία του φέτος στο διάστημα των καθοριστικών αγώνων του Φλεβάρη λόγω του τραυματισμού του. Το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό τελειώνει σε δύο χρόνια και ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα τον υπολογίζει ως πολύ βασικό εργαλείο της ομάδας για τη μεγάλη προσπάθεια επιστροφής που σχεδιάζεται από τους επιτελείς της.

Αλλά στις μεταγραφές μετρούν πολλά. Η Σέλτικ εμφανίζεται, σύμφωνα με τελευταία ρεπορτάζ στην Σκωτία, έτοιμη να κάνει μια πολύ δελεαστική προσφορά στον Ολυμπιακό και στον παίκτη. Οι Σκωτσέζοι τον ήθελαν και πέρυσι, είναι δεδομένο ότι εκτιμούν πολύ τις ικανότητές του και πολύ πιθανό να ενεργοποιήσουν όντως αυτό το ενδιαφέρον στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού φυσικά και θα είναι πολύ αυξημένες για έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, στα 27,5 χρόνια του και με ένα πολύ δυνατό συμβόλαιο που δεν πλησιάζει στο τέλος του ώστε να υπάρχουν οι «κίνδυνοι» τους οποίους αντιμετωπίζει κάθε σύλλογος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από κει και πέρα σίγουρα θα παίξει ρόλο και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή, αλλά για τον Ολυμπιακό υπάρχει η εξής ασφάλεια: οι πολύ καλές σχέσεις που έχει με τον Ομάρ όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για να πάει ο Ελαμπντελαουί στην Premier League ως δανεικός στην Χαλ με τον Μάρκο Σίλβα, έστω κι αν δεν υπήρξε συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια του παίκτη να καθιερωθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Το ότι ο Ολυμπιακός έχει συνδεθεί το τελευταίο διάστημα με παίκτες που αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της άμυνας (π.χ. ο Μπρούνο Γκασπάρ) μπορεί και να μην είναι τυχαίο, σχετικά με την «πρόνοια» των «ερυθρόλευκων» σε περίπτωση που χρειαστεί να αποχωριστούν τον Ομάρ αυτό το καλοκαίρι. Είναι σίγουρα ένα ακόμη πολύ σημαντικό κεφάλαιο που απασχολεί τον Ολυμπιακό, με ξεκάθαρη επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία, αλλά και με ετοιμότητα εφόσον παραστεί ανάγκη. Όπως φυσικά και με βασικό γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου, σε κάθε περίπτωση και εξέλιξη...