Η μεγάλη μαγκιά του Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη του στους συμπατριώτες του δεν έψαξε για δικαιολογίες και έδωσε εξηγήσεις για την περσινή και την επόμενη σεζόν.

Η μεγάλη μαγκιά του Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό

Η δουλειά για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει στον Ολυμπιακό με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει σηκώσει μανίκια και να εργάζεται ήδη για την ομάδα του 2020. Η «A bola» φιλοξένησε συνέντευξη του Πορτογάλου προπονητή για την εμπειρία του στον Πειραιά. Ο 49χρονος τεχνικός αναφέρθηκε σε όλα έζησε στο μεγάλο λιμάνι και στο πως κύλησε η περασμένη αγωνιστική περίοδος.

Αξίζει να επισημάνουμε πως στους Πορτογάλους έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ο Πέδρο Μαρτίνς παραμένει στον Ολυμπιακό παρά το γεγονός πως έχασε το πρωτάθλημα. Και σε επικοινωνία που είχαμε με συναδέλφους από τη χώρα της Ιβηρικής μας ρωτούσαν πως γίνεται και μένει στον Πειραιά παρά την απώλεια του τίτλου.

Πάνω κάτω το ίδιο ρώτησαν και τον ίδιο και εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι ο τρόπος που το χειρίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν έψαξε καμία δικαιολογία ο Πορτογάλος και δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στη διαιτησία. «Οι άλλοι είχαν έτοιμο υλικό. Και επίσης αντιμετωπίσαμε έναν ΠΑΟΚ πολύ δυνατό. Κάναμε φανταστική δουλειά, το αναγνώρισαν οι παίκτες, ο πρόεδρος, όσοι βλέπουν», απάντησε ο 49χρονος κόουτς.

Είναι μαγκιά του να μην ψάχνει να βρει δικαιολογίες, να βλέπει πως ήταν ο αντίπαλος του και να δουλεύει από τώρα για να τον νικήσει την επόμενη σεζόν. Αυτό δείχνει υγεία για τον ίδιο τον προπονητή και φυσικά για τον σύλλογο. Έτσι ο Μαρτίνς δεν χάνει τον προσανατολισμό του, δεν ασχολείται με θέματα που δεν έχουν σχέση με τη δουλειά του και θα δει τις ατέλειες που είχε η ομάδα του.

Θα ήταν εύκολο για τον Μαρτίνς να σταθεί στη διαιτησία, να ψάξει διάφορες δικαιολογίες, αλλά εκείνος προτίμησε να δώσει μία ποδοσφαιρική εξήγηση για όσα έγιναν την περασμένη σεζόν. Είναι αλήθεια άλλωστε ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλά νέα πρόσωπα, χρειάστηκε να βρει χημεία και όταν την βρήκε έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και ειδικά στον δεύτερο γύρο έκανε πορεία πρωταθλητισμού.

Με αυτή τη λογική πορεύεται ο 49χρονος τεχνικός προκειμένου να δημιουργήσει τον Ολυμπιακό που τη νέα σεζόν θα παλέψει για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Κοιτάζει πρώτα τα δικά του λάθη, κοιτάζει που ήταν ο αντίπαλος του και πως θα τον φτάσει. Έτσι χτίζει και τη νέα ομάδα…