Τσενάμο: «Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και έχει βαριά φανέλα»

Ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον ΠΑΟΚ θα παιχτεί το επόμενο πρωτάθλημα σύμφωνα με τον παλαίμαχο τερματοφύλακα.

Τσενάμο: «Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και έχει βαριά φανέλα»

Υπόθεση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ θα είναι ο τίτλος της νέα χρονιά σύμφωνα με τον Λουίτζι Τσενάμο.

Ο 39χρονος παλαίμαχος τερματοφύλακας που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από τον Παναιτωλικό όπου ήταν προπονητής τερματοφυλάκων.

Μίλησε για το νέο πρωτάθλημα στο "Metropolis 95,5":

Αρχικά, δήλωσε για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν: “Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα εχέγγυα για να χτίσει μια αυτοκρατορία στον ελληνικό χώρο, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όμως ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και έχει βαριά φανέλα. Είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να μην κατακτά η ίδια ομάδα το πρωτάθλημα. Του χρόνου θα είναι όλα ανοιχτά. Αυτό που συμβαίνει είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω την αίσθηση ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα παιχτεί μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ: “Ετσι όπως το ακούω μου φαίνεται ότι είναι μια εξαιρετική τριάδα. Δε χρειάζεται να μιλήσω για τον Αλέξανδρο, οι αριθμοί τα λένε, μέσα από τη σκληρή δουλειά έχει καταφέρει πολλά. Ο Ζίβκοβιτς χωρίς να χάσει παιχνίδια στην Ξάνθη δείχνει πόσο αξιόπιστος είναι και πόσα λίγα λάθη κάνει. Σε περίπτωση που έρθει και ο Μελίσσας η τριπλέτα θα καλύπτει πλήρως τον ΠΑΟΚ σε αυτή τη σεζόν. Θεωρώ ότι ο Πασχαλάκης είναι ένα κλικ πάνω από τον Ζίφκοβιτς, που είναι ένα εξαιρετικό μπακ-απ σε μια απαιτητική σεζόν όπως θα είναι η επόμενη”.

Τέλος, μίλησε και για την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό: “Δεν είχα την τύχη να παίξω σε ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι ήμουν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή. Ίσως να γίνει κάποια στιγμή από άλλο πόστο, από αυτό του προπονητή τερματοφυλάκων. Έφυγα από τον Παναιτωλικό μαζί με το τιμ του κ. Δέλλα, αυτή είναι η μοίρα η δικιά μας. Είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση. Υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσω τον κ. Δέλλα ή να πάω κάπου μόνος μου. Ήταν η καλύτερη σεζόν του Παναιτωλικού στη Super League. Η ομάδα κατάφερε να σωθεί νωρίς και το μεγαλύτερο επίτευγμα το έκανε βάζοντας και 2-3 νεαρούς να παίξουν. Είχε πολλά θετικά η φετινή σεζόν. Δε θα ήθελα να πω γιατί αποχώρησε ο κ. Δέλλας, είναι ένα κομμάτι που δε θα ήθελα να το αγγίξω. Ήμασταν σε ανταγωνιστική τροχιά για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά ο Αρης ενισχύθηκε πολύ την περίοδο του Ιανουαρίου και αυτή ήταν καταλυτική και εκεί ξεκαθάρισε το θέμα”.