Η επίθεση του Ολυμπιακού για το 2020 και ο Χασάν

Ο… χάρτης των επιθετικών της ομάδας του Πειραιά, ο Αιγύπτιος που είπε «αντίο» με πόνο ψυχής και οι Γκερέρο, Σολδάνο, Μπεργκ.

Η επίθεση του Ολυμπιακού για το 2020 και ο Χασάν

Ένα από τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα στον Ολυμπιακό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ο Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός άκουσε πολλά, του ασκήθηκε σκληρή κριτική, άλλοτε δίκαιη και άλλοτε άδικη. Η καριέρα του στον Πειραιά ολοκληρώθηκε με 11 γκολ στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και δύο στο Europa League, σύνολο 15 γκολ.

Ο Αχμέντ Χασάν ήταν ένα από τα περσινά σίριαλ του καλοκαιριού με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον ζητάει επίμονα και τον Ολυμπιακό να ψάχνει να βρει φόρμουλα με την σκληρή στις διαπραγματεύσεις Μπράγκα. Ο Μαρτίνς επιμένει ακόμα και τώρα πως αν του το είχαν επιτρέψει οι τραυματισμοί θα είχε κάνει πολύ καλύτερη σεζόν και πιο παραγωγική.

Δεν είναι ψέμα πως ο Πορτογάλος ζήτησε την παραμονή του και ο Ολυμπιακός μίλησε με τη Μπράγκα για το θέμα. Η οψιόν αγοράς που είχε μπει ανάμεσα στους δύο συλλόγους ήταν ύψους 4 εκατ. ευρώ με τον Ολυμπιακό να μην έχει διάθεση να δώσει αυτά τα χρήματα. Η Μπράγκα από την πλευρά της δεν έριχνε τις απαιτήσεις και ούτε συζητούσε για νέο δανεισμό.

Ο Αιγύπτιος αποχαιρέτισε τον Ολυμπιακό και από τον τρόπο που το έκανε έδειξε πόσο πολύ ήθελε να μείνει. Με πόνο ψυχής είπε το «αντίο» ο Χασάν και είναι αλήθεια ότι δεν βρίσκεις παίκτες να δένονται τόσο πολύ με έναν σύλλογο. Επίσης δεν είναι εύκολο να βρεις και παίκτες από την Αφρική που να είναι τόσο τυπικοί στις υποχρεώσεις τους όπως ο Χασάν.

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός δεν έχει τελειώσει με τον Χασάν και πως θα το ψάξει το θέμα προς το τέλος του καλοκαιριού. Αν μπορέσει να πετύχει ένα ευνοϊκό deal ίσως και να το κάνει, αλλά πολλά θα κριθούν και από τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα. Αν τα πάει καλά με την Αίγυπτο τότε σίγουρα και η Μπράγκα θα βρει καλές προτάσεις, αν όχι τότε το έδαφος θα είναι πρόσφορο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Ολυμπιακός ψάχνεται.

Είναι θέμα, πάντως το πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης της νέας επίθεσης για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν έφυγε από τον σύλλογο, ενώ στην ομάδα υπάρχουν οι Γκερέρο, Σολδάνο. Ο πρώτος μπορεί να μην έχει το εύκολο γκολ, αλλά μπορεί να κάνει πολλά στο γήπεδο. Είναι ένα θέμα το μεγάλο του συμβόλαιο και αναμένονται αποφάσεις για το μέλλον του. Ο δεύτερος ήρθε τον Ιανουάριο στον Πειραιά και δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην Ελλάδα. Αξίζει να πάρει ευκαιρία και η προετοιμασία θα είναι ένα στοίχημα για τον Αργεντινό. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Μάρκους Μπεργκ.