Τα μεγάλα deal του Ολυμπιακού με Έλληνες ποδοσφαιριστές

Ο Νικολάου είναι η συνέχεια μίας ιστορίας που ο Ολυμπιακός ανοίγει το δρόμο σε Έλληνες παίκτες για σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τα μεγάλα deal του Ολυμπιακού με Έλληνες ποδοσφαιριστές

Η πώληση του Δημήτρη Νικολάου στην Έμπολι δείχνει το δρόμο γι’ αρκετούς ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό και ειδικά τους Έλληνες. Οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει ουκ ολίγες πωλήσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών γεγονός που αποδεικνύει ότι και τους δίνει χρόνο και τους ανοίγει το δρόμο.

Τα παραδείγματα είναι πολλά τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό να πουλάει παίκτες σε ξένους συλλόγους και μάλιστα αυτοί να έχουν ρόλο. Ο Ανδρέας Σάμαρης αντί ενός μεγάλου ποσό πήγε στη Μπενφίκα και είναι πρωταγωνιστής. Ο Δημήτρης Σιόβας είναι από τους καλύτερους αμυντικούς του ισπανικού πρωταθλήματος φέρνοντας και αυτός λεφτά στο ταμείο του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Μανωλάς έχει γίνει από τα τοπ ονόματα στην Ευρώπη φεύγοντας από τον Ολυμπιακό και πηγαίνοντας στη Ρόμα πάλι αντί ενός μεγάλο ποσού. Ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν το μεγάλο «μπαμ» της ομάδας του Πειραιά πηγαίνοντας στη Λεβερκούζεν με ένα ποσό που άγγιξε τα 19 εκατ. ευρώ.

Ο Κώστας Μήτρογλου είχε πωληθεί στη Φούλαμ με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα πολύ σημαντικό deal με έναν αγγλικό σύλλογο. Ο Βασίλης Τοροσίδης είχε φύγει για τη Ρόμα έχοντας και αυτός σημαντικό ρόλο στους «τζιαλορόσι». Ο Νικολάου είναι ένα ακόμα παράδειγμα πως στον Ολυμπιακό μπορούν να σταθούν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο 20χρονος στόπερ της Έμπολι, βέβαια θα μπορούσε να έχει δώσει περισσότερα στο σύλλογο, αλλά δεν άρπαξε ούτε τις ευκαιρίες, ούτε δούλεψε όσο θα έπρεπε.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός από όλους αυτούς πήρε πολλά και σε αγωνιστικό επίπεδο και σε οικονομικό. Επίσης είναι σημαντικό για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή γενικότερα πως ανοίγουν οι δρόμοι για μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Και στο ρόστερ του έχει παίκτες που απασχολούν συλλόγους του εξωτερικού. Ο Κούτρης, ο Φορτούνης και ο Γιώργος Μασούρας είναι πολύ σημαντικές περιπτώσεις παικτών που έχουν μέλλον.