Μάκης Γκαγκάτσης: «Ολυμπιακός και ΑΕΚ συμμαχούν για να ρίξουν τον ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση»

Λόγο για συμμαχία του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ «για να ρίξουν τον ΠΑΟΚ από την 1η θέση», έκανε ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στο πλαίσιο της ΓΣ της Τρίτης.

Μάκης Γκαγκάτσης: «Ολυμπιακός και ΑΕΚ συμμαχούν για να ρίξουν τον ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, για:

Τις συμμαχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στην 3η και στην 4η θέση όλοι τον ήθελαν για σύμμαχο. Τώρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος συμμαχούν όλοι τους για να τον ρίξουν από την 1η θέση. Είναι προφανής η συμμαχία Ολυμπιακού-ΑΕΚ, δε χρειάζεται να το επαναλάβουμε ούτε μπορούν να το αρνηθούν. Δεν μπορούν να το παραδεχτούν στον κόσμο τους.

Εμάς δε μας ενδιαφέρει, ήμασταν και θα είμαστε μόνοι. Μία συνεργασία υπήρχε κάποτε για να πέσει ένα σύστημα, όπως έπεσε, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα υπάρχουν συμμαχίες που τις διαφημίζουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ μέσω των μέσων τους, δεν το φωνάζουν και δεν το παραδέχονται γιατί θα έχουν πρόβλημα με τους φιλάθλους τους».

Τη διαιτησία:

«Τα λάθη φέτος έχουν περιοριστεί. Με την καινούργια ΕΠΟ και τους ξένους διαιτητές επετεύχθη αυτό. Ελπίζω τη νέα χρονιά να είναι τα πράγματα ακόμα καλύτερα και να είναι ακόμα λιγότερα τα λάθη λόγω του VAR. Βάσει ερευνών με το VAR περιορίζονται τα λάθη στο 70%. Θα υπάρχουν βέβαια πάντα συζητήσεις, όπως είδαμε και στον τελικό του Champions League».

Την αναδιάρθρωση και τα πλέι οφ:

«Η αναδιάρθρωση δεν είναι απόφαση του ΠΑΟΚ, αλλά του Υπουργού, δεν υπάρχουν πλέι οφ, είναι μία συνέχεια του πρωταθλήματος. Πλέι οφ θα είχαμε αν υπήρχαν διαιρέσεις στη βαθμολογία. Η θέση μας είναι 16-18 ομάδες χωρίς καμία συνέχεια του πρωταθλήματος, εφόσον όμως έγιναν 14 οι ομάδες δε γίνεται πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών, για αυτό θα υπάρχουν άλλοι 10 αγώνες και εκεί θα φανεί ποιος θα είναι ο καλύτερος».

Το αν ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με το Financial Fair Play:

«Είναι κάτι που το έχουμε υπό έλεγχο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πουλάει και αγοράζει χωρίς πρόβλημα. Ο αποκλεισμός από την Έστερσουντ μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, αλλά όλα είναι υπό έλεγχο».

Το αν υπάρχει προσπάθεια από Ολυμπιακό και ΑΕΚ για αποπομπή του Μέλο Περέιρα:

«Ούτε ο ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος από τον Περέιρα, δε γίνεται ένας άνθρωπος που έβαλε πέρυσι μπουρλότο στο πρωτάθλημα να παραμένει και την επόμενη χρονιά και να έχει τους περισσότερους ορισμούς (σ.σ. Κομίνης). Τα λάθη γίνονται εις βάρος όλων και όχι υπέρ μίας ομάδας και αυτό είναι θετικό.

Στο τελευταίο συμβούλιο της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ο εκπρόσωπος της FIFA ανακοίνωσε την απόφαση της να ανανεωθεί η θητεία του Περέιρα για ακόμα έναν χρόνο. Υπάρχει προσπάθεια όπως λένε από ΑΕΚ και Ολυμπιακό να μπλοκάρουν αυτή τη διαδικασία. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να υπάρξουν συνέπειες από τη FIFA».