Μαλουντά: «Ο Βαλμπουενά θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό»

Οι δηλώσεις που έκανε στο «ΦΩΣ» από το Μπακού ο Φλοράν Μαλουντά για τον Ματιέ Βαλμπουενά, συμπαίκτη και φίλο του από την Εθνική Γαλλίας. 

Μαλουντά: «Ο Βαλμπουενά θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό»

Ο Φλοράν Μαλουντά μίλησε στο «ΦΩΣ», από το Μπακού όπου βρέθηκε για τον τελικό του Europa League, για τον Ματιέ Βαλμπουενά, το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Με τη βοήθεια του Μάνου Σταραμόπουλου που συνάντησε τον παλιό Γάλλο άσο της Τσέλσι και της Λιόν, μας μεταφέρθηκε μια πολύ κολακευτική εικόνα για το νέο άσο των ερυθρόλευκων από έναν άνθρωπο που τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά και… μέσα από το γήπεδο.

Ο Φλοράν Μαλουντά δεν έκρυψε τον θαυμασμό και την έκπληξή του για τη συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση, καθώς πράγματι δεν είναι απλό να πάρει μια ελληνική ομάδα έναν παίκτη με πάνω από 50 συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας. Από την άλλη έδειξε να θεωρεί τον Ολυμπιακό μία από τις μεγάλες και διαρκώς ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οπότε κυρίως αναφέρθηκε στη δυνατότητα του Βαλμπουενά να βοηθήσει την ελληνική ομάδα να κάνει κι άλλα βήματα προόδου στις διεθνείς διοργανώσεις και να επιστρέψει στο Champions League.

«Ο Ματιέ είναι ένας παίκτης με μεγάλη προσωπικότητα εκτός και εντός αγωνιστικού χώρου. Πρόκειται για σπουδαίο ποδοσφαιριστή, με μεγάλες αγωνιστικές ικανότητες και ταλέντο, τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση», τόνισε για τον συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας από το 2010 (που άρχισε να καλείται ο Βαλμπουενά) έως το 2012 (που σταμάτησε την διεθνή καριέρα του ο Μαλουντά). Μαζί συμμετείχαν άλλωστε τόσο στο Μουντιάλ του 2010 στη Ν. Αφρική, όσο και στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά, ο Μαλουντά είναι βέβαιος πως θα έχει να κάνει κυρίως στα μεγάλα παιχνίδια. «Έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά και να δίνει λύσεις στα δύσκολα, πιστεύω ότι θα προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό ειδικά στα παιχνίδια της ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», είπε ο Μαλουντά ο οποίος έχει κατακτήσει στην καριέρα του το Champions League με την Τσέλσι το 2012, έχει πάρει πρωτάθλημα με τον αγγλικό σύλλογο στην Premier League, αλλά και ανάμεσα στους διάφορους άλλους ομαδικούς και προσωπικούς τίτλους του έχει τέσσερα πρωταθλήματα Γαλλίας με τη φανέλα της Λιόν. Ένα σύλλογο που αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς για τους δύο σπουδαίους Γάλλους άσους, με τον Μαλουντά να παίζει εκεί από το 2003 έως το 2007 και τον Βαλμπουενά από το 2015 έως το 2017.

Σύμφωνα με τον Μαλουντά «το κύριο προσόν του Ματιέ, πέραν των αγωνιστικών προσόντων του, είναι η πολύ μεγάλη εμπειρία που κουβαλάει από τις διεθνείς παραστάσεις του. Αυτό μπορεί να το μεταφέρει στην ελληνική ομάδα και να την οδηγήσει ακόμη πιο ψηλά και στην εκπλήρωση των στόχων της». Και το λέει αυτό ένας παίκτης που εκτός των άλλων διακρίσεών του, έχει τη συμμετοχή στον τελικό του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006. Τότε που η Γαλλία είχε προηγηθεί της Ιταλίας με πέναλτι που κέρδισε ο… Μαλουντά και αξιοποίησε ο Ζιντάν, για να γίνει μετά η ισοφάριση του Ματεράτσι, η… θρυλική αποβολή του Ζιζού και η νίκη τελικά των Ιταλών στα πέναλτι.

Ο Μαλουντά θυμάται πολύ καλά τον Ολυμπιακό, καθώς είχε παίξει στο «Γ.Καραϊσκάκης» με τη φανέλα της Τσέλσι το 2008, στο 0-0 για τη φάση των «16» του Champions League, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στο 3-0 του Λονδίνου. Ενώ τρία χρόνια νωρίτερα είχε επισκεφθεί με την Λιόν το γήπεδο του Ολυμπιακού, στην άνετη νίκη της γαλλικής ομάδας με 4-1 για τον όμιλο του Champions League. Τότε μάλιστα ήταν ο δημιουργός ενός από τα γκολ, δίνοντας την πάσα στον Τζον Κάριου για το δεύτερο γκολ και την… ανατροπή της Λιόν στο προβάδισμα του Ολυμπιακού με τον Μπαμπαγκίντα. Τώρα ένας παλιός συμπαίκτης του και φίλος του εδώ και πολλά χρόνια, θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Του ευχήθηκε καλή τύχη στη νέα φάση της καριέρας του, όπως και στην ελληνική ομάδα…