Ντενίζ Μπαϊκαρά: «Ο Βαλμπουενά είναι... τζόκερ, παίζει στις δυο πλευρές και δεκάρι!»

Τρομερά λόγια για τον Βαλμπουενά από τον Ντενίζ Μπαϊκαρά, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της Φενέρμπαχτσε και βλέπει μέχρι και τις προπονήσεις της από το κανάλι της ομάδας! Τι λέει για τον Σκρτελ.

Ντενίζ Μπαϊκαρά: «Ο Βαλμπουενά είναι... τζόκερ, παίζει στις δυο πλευρές και δεκάρι!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Για τον Βαλμπουενά είχα βγάλει τον ταμία της ΕΠΣ Ξάνθης Χακάν Ισμέτογλου (Έλληνας υπήκοος, μουσουλμάνος), που είναι και προπονητής, και είπε ύμνους για τον Γάλλο παίκτη, παρά την ηλικία του. Φανατικός οπαδός της Γαλατασαράι όμως, σκέφτηκα μήπως υπερβάλλει για να πικάρει την «αιώνια» αντίπαλο Φενέρμπαχτσε, λέγοντας ότι ο Βαλμπουενά την έσωσε μόνος του από τον υποβιβασμό.

Πήρα λοιπόν έναν ακόμα καλύτερο γνώστη του τουρκικού πρωταθλήματος, ο οποίος είναι και φανατικός οπαδός της Φενέρμπαχτσε! Τον Ντενίζ Μπαϊκαρά, Τούρκο, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας από τα 17 του και είναι εδώ έως σήμερα που είναι 35, έπαιξε 7 χρόνια στην Ξάνθη, μετά στον Πανσερραϊκό, στον Παναιτωλικό, στον Πανθρακικό, στα Τρίκαλα και στη Δόξα Δράμας. Ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως βλέπει ακόμα και τις προπονήσεις της Φενέρμπαχτσε στο κανάλι της! Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βαλμπουενά, παρά την ηλικία του.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 29/5/2019

Αν θυμάμαι καλά, εσύ είσαι Φενέρ.

(γελάει). Όχι απλώς είμαι Φενέρ και βλέπω τους αγώνες της, αλλά βλέπω και τις προπονήσεις της ομάδας από το κανάλι της!

Πες μου για τον Βαλμπουενά.

Είναι πολύ καλός παίκτης αυτός! Για εμένα που μιλάω ως ποδοσφαιριστής, είναι καταπληκτικός αυτός! Και ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα, άσε... Εκεί όπου δυσκολεύεται η ομάδα του, αυτός την τραβά από το χέρι, δεν κολλάει πουθενά, δεν μπορείς να φανταστείς σε τι κατάσταση είναι. Κολλάει την μπάλα στο πόδι! Παίρνει τις ευθύνες πάνω του. Για εμένα ήταν καταπληκτικός. Και μπορεί να μην πήγε καλά η Φενέρμπαχτσε, αλλά είχε πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ.

Τι έφταιξε και δεν πήγε καλά η ομάδα;

Άλλαξαν όλα! Άλλαξε πρόεδρο, άλλαξε προπονητή, άλλαξε 20 παίκτες, τι περιμένεις... Πάρα πολλά χρόνια είχε τον ίδιο πρόεδρο και άλλαξε πρώτη φορά πρόεδρο πέρσι, αυτός ήθελε να κάνει πολλές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και όλα αυτά αναστάτωσαν την ομάδα. Είχε υλικό, αλλά δεν μπορούσε να γίνει ομάδα.

Έχει και οικονομικά προβλήματα η Φενέρμπαχτσε.

Πολλά, γι’ αυτό δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Βαλμπουενά. Ο κόσμος τον ήθελε πολύ. Όμως κάνουν πρόγραμμα στην TV για να μαζέψουν λεφτά για την ομάδα, πουλάνε φανέλες, κάνουν έρανο, η ΟΥΕΦΑ τούς πιέζει να καλύψουν τα έξοδα, μαζέψανε 30 εκατ. ευρώ με διάφορους τρόπους, αλλά χρειάζονταν 60. Πώς να κρατήσουν τον παίκτη…

Πού μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό;

Και στις δύο πλευρές παίζει και δεκάρι παίζει! Είναι σαν... τζόκερ! Δεν χάνει εύκολα την μπάλα από τα πόδια του, μπαίνει, ρισκάρει, παίρνει πάνω του την ομάδα.

Και θα ταιριάξει με Φορτούνη και Ποντένσε.

Άλλος ένας πονοκέφαλος θα είναι για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, αφού και αυτοί οι δύο που μου είπες είναι πολύ καλοί με την μπάλα στα πόδια. Εμένα, ως ποδοσφαιριστή και ως οπαδό της Φενέρ, μου αρέσει πάρα πολύ ο Βαλμπουενά.

Φενέρ ή Γαλατά έχουν τον πιο πολύ κόσμο; Ο Χακάν μού είπε η Γαλατά, αλλά αυτός είναι Γαλατά.

(γελάει). Αν ρωτήσεις οπαδό της Γαλατά, θα σου πει τη Γαλατά. Αν ρωτήσεις οπαδό της Φενέρ, θα σου πει τη Φενέρ. Η αλήθεια είναι μία πάντως: οι Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη -και είναι πολλοί- είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους οπαδοί της Γαλατά! Ύστερα από εκείνο το ευρωπαϊκό που είχε πάρει η Γαλατά και έκανε υπερήφανους τους Τούρκους στην Ευρώπη. Όμως στην Τουρκία μέσα είναι περισσότεροι πιστεύω οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε. Βέβαια, εξαρτάται για τι ηλικίες μιλάμε. Οι νεότεροι είναι πιο πολύ Γαλατά, οι παλιότεροι είναι πιο πολύ Φενέρμπαχτσε.

Τρίτη ομάδα είναι η Μπεσίκτας;

Ναι, ναι.

Εσύ πώς έγινες Φενέρ; Από τον μπαμπά σου;

Όχι! Ο μπαμπάς μου είναι Μπεσίκτας! Και για να γίνω Μπεσίκτας, μου έδινε λεφτά!

Κάνεις πλάκα;

Σοβαρά μιλάω. Μου έδινε λεφτά για να με κάνει Μπεσίκτας. Γινόμουν για λίγο Μπεσίκτας, αλλά μετά μου άρεσε η Φενέρ. Μου ξαναέδινε λεφτά και με έκανε πάλι Μπεσίκτας! Φαίνεται ότι την τελευταία φορά δεν μου έδωσε άλλα λεφτά και έτσι έγινα για πάντα Φενέρμπαχτσε!

Έχω μάθει από φίλο σου ότι έχεις παντρευτεί Ξανθιώτισσα και ότι έχεις και δύο καφετέριες στην πόλη.

Αλήθεια είναι. Με τη γυναίκα μου, η οποία είναι από την Ξάνθη, έχουμε και δύο παιδάκια. Ένα κορίτσι 9 χρόνων και ένα αγόρι 3 χρόνων.

Εδώ θα μείνεις λοιπόν.

Ναι, εδώ θα μείνω για πάντα, όπως φαίνεται. Οι γονείς μου ζουν στην Κωνσταντινούπολη, αλλά εγώ ουσιαστικά μεγάλωσα στην Ξάνθη, από τα 17 μου ήμουν εκεί. Και να σου πω και κάτι; Θα πάμε διακοπές στην Κωνσταντινούπολη, αλλά το ξέρω, σε λίγες μέρες θα ζαλιστώ από την πολυκοσμία και θα θέλω να γυρίσω πάλι στην Ξάνθη! 20 εκατομμύρια κόσμος, φίλε, σε μια πόλη, δεν αντέχω για πολύ.

Θα μείνεις στη Δόξα Δράμας;

Μου είπανε να μείνω και θα μείνω, αλλά δεν ξέρω αν θα μείνει ή θα φύγει ο πρόεδρος.

Είσαι 35 χρόνων, έως πότε θα παίζεις ποδόσφαιρο;

Δεν έχω θέμα αν είναι να σταματήσω. Αλλά κάθε χρόνο παίζω 30 ματς και κάθε χρόνο είναι ευχαριστημένες οι ομάδες από εμένα και ο κόσμος με αγαπά, αυτό δείχνει ότι αντέχω. Αν δω ότι δεν με πάει το σώμα μου και ότι δεν με θέλει ο κόσμος, θα σταματήσω.

Πες μου τη γνώμη σου και για τον στόπερ της Φενέρ, τον Σκρτελ.

Πολύ καλός στόπερ! Ογδόντα εκατομμύρια κόσμο έχει η Τουρκία, έπεσαν πολλά λεφτά στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, η Φενέρμπαχτσε σού λέω είχε καλό υλικό. Ομάδα δεν είχε.