ΑΕΚ: Γιατί «τελειώνει» ο Χιμένεθ

Ο Ισπανός προπονητής είναι πολύ πιθανό να μην συνεχίσει στην Ένωση τη νέα σεζόν. Το άδειασμα του Μελισσανίδη και ο ειδικό όρος στο συμβόλαιο του Ίβηρα με ισχύ μέχρι τις 10 Ιουνίου.

ΑΕΚ: Γιατί «τελειώνει» ο Χιμένεθ

Αλλαγή κλίματος υπήρξε στην ΑΕΚ, όσον αφορά το θέμα της παραμονής του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Από εκεί που ο Ισπανός τεχνικός ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στην Ένωση, πλέον θεωρείται κάτι παραπάνω από αμφίβολος.

Ήταν ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης που άναψε φωτιές για τον Χιμένεθ, λέγοντας στο γεύμα που παρέθεσε στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ τα εξής: «Με τον κύριο Χιμένεθ μιλήσαμε για την χρονιά που πέρασε. Είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε. Έχουμε περιθώριο ακόμα. Συζητάμε μαζί του. Ο χρόνος θα δείξει».

Υπάρχει λόγος γι' αυτή την ξαφνική αλλαγή στάσης; Και «χαρακτηρίζεται «ξαφνική», αφού μέχρι πριν λίγες κατά την αποχώρηση του Ίβηρα προπονητή στην Ισπανία, ο ίδιος διέδιδε ότι θα παραμείνει στους «κιτρινόμαυρους» και ότι θα επιστρέψει σε περίπου 20 μέρες για να αναλάβει το χτίσιμο της νέας ομάδας.

Προφανώς, το... άδειασμα από τον πρόεδρο της ΑΕΚ υποδηλώνει ότι υπάρχουν θέματα εμπιστοσύνης με τον Χιμένεθ και ότι του πιστώνονται παραπάνω από όσα θέλουν να λένε στην Ένωση.

Μάλιστα, ρεπορτάζ της Sportime αναφέρει ότι ο Μανόλο Χιμένεθ είχε «χάσει» τα αποδυτήρια, αφού δεν είχε στο πλευρό του παίκτες - κλειδιά της ΑΕΚ. Το γεγονός αυτό έφτασε και στα αυτιά των ανώτερων διοικητικών κλιμακίων με αποτέλεσμα να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ρήξη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Χιμένεθ με την ΑΕΚ, το οποίο εκπνέει το 2020, αναφέρει ότι οι δύο πλευρές έχουν το περιθώριο να αποφασίσουν για τη λύση της συνεργασίας τους μέχρι τις 10 Ιουνίου (με την ΑΕΚ να πρέπει να καταβάλλει 100.000 ευρώ).