Ο Κούτρης και η «τυφλή» εμπιστοσύνη της Μπενφίκα σε Ολυμπιακό

Ο Λεονάρντο Κούτρης βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των Λουζιτανών και οι «Αετοί» έχουν κάθε λόγο να νιώθουν σιγουριά όταν ασχολούνται με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ο Κούτρης και η «τυφλή» εμπιστοσύνη της Μπενφίκα σε Ολυμπιακό

Ανδρέας Σάμαρης, Λιούμπομιρ Φέισα, Κώστας Μήτρογλου και ενδεχομένως σε αυτή την παρέα να προστεθεί και ο Λεονάρντο Κούτρης. Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να δημιουργηθεί ένα «καρέ» ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και την τελευταία εξαετία πέρασαν το κατώφλι του Ντα Λουζ, του "σπιτιού" της Μπενφίκα.

Οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν την Τετάρτη (22/5) ότι οι «Αετοί της Λισσαβώνας» παρακολουθούν ζεστά την περίπτωση του Κούτρη, επειδή ο βασικός τους αριστερός μπακ (Γκριμάλντο) ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες.

Είναι γεγονός ότι ο «Λέο» βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπενφίκα. Έχει έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα για να τον «τσεκάρει» από κοντά, ενώ είναι ενήμερη και για το σοβαρό ενδιαφέρον που προκύπτει από την πλευρά της Πόρτο, η οποία επίσης έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να δείξει στον παίκτη ότι τον έχει ψηλά στη λίστα της.

Η Μπενφίκα πάντως από την πλευρά της, έχει κάθε λόγο να έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον Ολυμπιακό. Ο Φέισα εδώ και μία εξαετία είναι βασικότατο στέλεχός της. Ο Σάμαρης εδώ και μία πενταετία στα περισσότερα ματς είχε πάρει τη φανέλα σπίτι του. Πέρασε κάποια διαστήματα που έφτασε κοντά στο να αποχωρήσει, ωστόσο, πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του και αποθεώθηκε απ’ όλο το Ντα Λουζ στο τελευταίο ματς με την Σάντα Κλάρα.

Ο δε Κώστας Μήτρογλου μπορεί να μην έκανε την απευθείας διαδρομή Ελλάδα – Πορτογαλία, έκανε μία ενδιάμεση στάση στο Λονδίνο (Φούλαμ), αλλά το σημαντικό είναι ότι ανάγκασε τους οπαδούς του πορτογαλικού συλλόγου να πίνουν νερό στο όνομά του.

Τώρα λοιπόν έρχεται η σειρά του Κούτρη. Το ξαναλέμε ότι οι Πορτογάλοι δεν γράφουν ψέματα. Όντως, η Μπενφίκα τον παρακολουθεί, ενδιαφέρεται και τον θέλει. Συν τοις άλλοις, νιώθει μία σιγουριά ότι το ποντάρισμα σε "ψώνια" από τον Ολυμπιακό παραπέμπει σε... τζακπότ!

Με τον 24χρονο αριστερό μπακ λοιπόν, μπορεί να προκύψουν εξελίξεις πριν καν «πετάξει» η ομάδα για την Πολωνία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της στις 24 Ιουνίου. Παρατηρείται έντονη κινητικότητα γύρω από το όνομά του. Και επίσης, δεν πρέπει να βγει έξω από το παιχνίδι η Πόρτο. Δεν αποκλείεται στο τέλος η υπόθεσή του να εξελιχθεί σε πορτογαλικό «εμφύλιο».