Μπρούνο όπως λέμε Αμπντούν!

Γιατί ο 25χρονος Βραζιλιάνος άσος μπορεί να εξελιχθεί σε μία λύση Αμπντούν και να αποτελέσει ένα από τα «κρυφά όπλα» του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν.

Μπρούνο όπως λέμε Αμπντούν!

Καλοκαίρι 2011. Η Καβάλα πέφτει κατηγορία και ο Αμπντούν μένει ελεύθερος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εισηγείται την απόκτησή του και ο Αλγερινός εξτρέμ κατηφορίζει στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα ματς που τον έβαζε ο «Τσινγκούρι», ο Αμπντούν ήταν για βαθμολογίες κάτω από τη βάση! Του πήρε αρκετό χρόνο για να συνέλθει, χρειάστηκε να περάσει κοντά ένα τετράμηνο για να βρει τα πατήματά του.

Αυτό που πρέπει να σταθούμε όμως είναι ότι ελάχιστοι τον πίστεψαν. Πλην του Βαλβέρδε και του Μαρινάκη, ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Τζαμέλ Αμπντούν θα εξελισσόταν σε έναν από τους παίκτες – βαρόμετρα του Ολυμπιακού για περίπου μία διετία! Ένας παίκτης που ήρθε τσάμπα και κατάφερε σε δύο χρόνια να σαρώσει τα βραβεία της Σούπερ Λίγκας. Η μετέπειτα πορεία του δεν αφορά τον Ολυμπιακό. Αφορά τα δικά του τα μυαλά, καθώς πίστευε ότι τα σύνορα του Πειραιά ήταν πολύ στενά για τον ίδιο και είχε την ικανότητα να διαπρέψει σε κορυφαία πρωταθλήματα του εξωτερικού. Την πάτησε όμως και έφτασε στο σημείο λίγο πριν συμπληρώσει τα 30 του να θεωρηθεί πλέον παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Γιατί ξαφνικά θυμηθήκαμε τον Αμπντούν; Επειδή ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Μπρούνο, βάζει κατά κάποιο τρόπο έναν «Αμπντούν» στη «μηχανή» του. Η Καβάλα εκείνης της εποχής ήταν ομάδα υψηλού επιπέδου και είχε πρωταγωνιστή τον Αλγερινό. Ο φετινός Ατρόμητος ήταν ομάδα Γιουρόπα Λιγκ και είχε τον Μπρούνο επίσης σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Οι συστάσεις από το Περιστέρι, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του και την φοβερή ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, κάνουν λόγο για ένα παιδί που έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι. Ο Αμπντούν όταν είχε έρθει, ήταν λίγο τρελός και… σόουμαν (με την καλή έννοια). Ο Μπρούνο μοιάζει πιο πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής, πιο συνεσταλμένος και εξίσου διψασμένος με τον Αλγερινό.

Μόλις λοιπόν έπεσε στο τραπέζι στις 31 Μαρτίου το όνομα του Μπρούνο, μετά από εκείνο το Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1, το μυαλό όλων πήγε στον Αμπντούν. Ότι ο Βραζιλιάνος έχει όλα τα εφόδια για να γίνει ο «Αμπντούν της σεζόν 2019-20». Αφήστε δε που ο 25χρονος Λατινοαμερικάνος είναι πιο πολυσύνθετος από τον συμπαθή Τζαμέλ, γιατί εκτός από τα «φτερά» μπορεί να παίξει με χαρακτηριστική άνεση και στον άξονα.

Στο χέρι του λοιπόν είναι να δικαιώσει τον Μαρινάκη, τον Μαρτίνς και τον Μοντέστο που άναψαν «πράσινο» αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη πριν από δύο μήνες…