Η σημειολογία για Σα

Ο Ολυμπιακός έθεσε ως Νο 1 σε χρονική προτεραιότητα μεταγραφικό στόχο του το... Νο 1 της ομάδας. Μια απόλυτα ποδοσφαιρικής λογικής απόφαση.

Η σημειολογία για Σα

Έχει αρκετές ανάγκες ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές για την επόμενη σεζόν. Τόσο η διοίκηση όσο και ο Μαρτίνς έχουν ξεκαθαρίσει ότι ναι μεν ο κύριος σκοπός είναι να διατηρηθούν στην πλειονότητά τους οι καλοί παίκτες του φετινού ρόστερ, ωστόσο σε όλες τις γραμμές της ομάδας (και σε πολλές θέσεις της 11άδας), ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη ποιοτικής ενίσχυσης και κινείται γι΄αυτήν.

Η πρώτη κίνηση, όμως, των Πειραιωτών ήταν να επισπεύσουν τη διαδικασία και να προχωρήσουν στην αγορά του Ζοσέ Σα από την Πόρτο. Με ένα ποσό που μαζί με την ομάδα και το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ξεπερνάει κατά πολύ τα 5 εκ. ευρώ. Δεν το λες και μικρό για τερματοφύλακα.

Η πρόθεση του Ολυμπιακού, έχοντας εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση, προπονητής, κόσμος) στον Σα ήταν να κλείσει πρώτα απ' όλους τους δανεικούς της ομάδας τον γκολκίπερ της. Ούτε σε μεταγραφή στόπερ πήγε πρώτα, η οποία μάλλον θα γίνει πιο άμεσα από τις άλλες, ούτε σε ανανεώσεις για άλλους βασικούς παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Ομάρ ή ο Χασάν, ούτε σε πωλήσεις παικτών παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για αρκετούς.

Ήταν μια καθαρά ποδοσφαιρική κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού να κρατήσει πρώτον απ' όλους τους παίκτες του επόμενου ρόστερ τον διεθνή γκολκίπερ. Ο Σα παρείχε ασφάλεια στην ομάδα από τότε που έγινε βασικός, έκανε ορισμένες σπουδαίες εμφανίσεις, ενώ σίγουρα δέχτηκε και γκολ που θα μπορούσε να αποφύγει.

Αυτό πρέπει να διορθώσει για τη συνέχεια, δηλαδή την απόλυτη προσήλωσή του ακόμη και σε ματς που ο Ολυμπιακός είναι συνεχώς στην επίθεση. Όπως και το παιχνίδι του με τα πόδια, καθώς αρκετές φορές παρατηρείται απροσεξία και προκαλούνται κίνδυνοι από το πουθενά.

Είναι, όμως, ένας σπουδαίος τερματοφύλακας κι ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ θετικά τις κινήσεις του για τη φετινή θερινή μεταγραφική περίοδο, δεν υπάρχει αμφιβολία επ΄αυτού...