Ο Μολέντο, ο Ματιέ, ο Σκρτελ και η εμπειρία στην άμυνα του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες έχουν ανάγκη από στόπερ που θα δώσει εμπειρία και ποιότητα στα μετόπισθεν. Τα ονόματα που «παίζουν» και οι πιθανότητες.

Ο Μολέντο, ο Ματιέ, ο Σκρτελ και η εμπειρία στην άμυνα του Ολυμπιακού

Η νούμερο "1" μεταγραφική προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι η ενίσχυση της άμυνας του. Οι Πειραιώτες τη σεζόν που ολοκληρώθηκε εκτός από την επιθετική τους δυστοκία πλήρωσαν ακριβά και τα λάθη στην άμυνα τους. Γι' αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ζητήσει να αποκτηθεί στόπερ που θα κάνει τη διαφορά και θα έχει ηγηθεί της άμυνας.

Κι αν τα βάλουμε κάτω ο Ολυμπιακός κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ψάχνει έναν κεντρικό αμυντικό που θα έχει αυτό το πακέτο. Ας δούμε τις περιπτώσεις μία-μία. Ο Ροντρίγκο Μολέντο στα 32 του χρόνια είναι μία επιλογή για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες φέρονται μάλιστα να έχουν κάνει και επίσημη πρόταση στην Ιντερνασιονάλ για να τον αποκτήσουν.

Ο Ζερεμί Ματιέ κατά πολλούς είναι στην κορυφή της λίστας των "ερυθρόλευκων". Στα 35 του χρόνια είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει στον Πέδρο Μαρτίνς και τον έχει στη λίστα του. Έχει κάνει κρούση ο Ολυμπιακός τόσο στην πλευρά του παίκτη όσο και στην Σπόρτινγκ στην οποία ανήκει. Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πως ο Ματιέ παρά την ηλικία του είναι ο κεντρικός αμυντικός που θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι μία δύσκολη περίπτωση, όμως, είναι παίκτης που έχει υψηλή θέση στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς. Δείγμα του ότι ο Ολυμπιακός στα μετόπισθεν θέλει να προσθέσει εμπειρία αποτελεί και το γεγονός πως αναπτύχθηκαν και νέα σενάρια από την Τουρκία αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την γειτονική χώρα στη λίστα του Ολυμπιακού έχει μπει και το όνομα του Μάρτιν Σκρτελ, ο οποίος ανήκει στη Φενερμπαχτσέ και μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν. Στα 34 του χρόνια ο Σλοβάκος στόπερ έχει παραστάσεις και εμπειρίες από πολύ υψηλό επίπεδο. Ακόμα και το όνομα του Γκάρι Κέιχιλ είχε προκύψει από την Αγγλία πριν μερικές ημέρες.