Πώς ο τελικός του Europa μπορεί να φέρει στον δρόμο του Ολυμπιακού τον Άγιαξ ή την ιδανική Λίντσερ

Τα σενάρια, οι πιθανότητες και ποιον υποστηρίζουν στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι»

Πώς ο τελικός του Europa μπορεί να φέρει στον δρόμο του Ολυμπιακού τον Άγιαξ ή την ιδανική Λίντσερ

Ο τελικός του Europa League ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι επηρεάζει άμεσα τον Ολυμπιακό και τον Ευρωπαϊκό του δρόμο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανάλογα με την εξέλιξή του μπορεί να φέρει στον δρόμο του ακόμα και τον Άγιαξ

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον 2ο προκριματικό γύρο και θα κληθεί να αποκλείσει τρεις ομάδες για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Τι ακριβώς θα συμβεί θα εξαρτηθεί από τον νικητή του τελικού, αν δηλαδή θα είναι η Άρσεναλ ή η Τσέλσι.

Με νίκη της Άρσεναλ

Στην περίπτωση αυτή η Άρσεναλ πηγαίνει ως κάτοχος του τροπαίου απευθείας στο Champions League. Ο Ολυμπιακός και πέντε ακόμα ομάδες θα παίξουν στον 2ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών. Εκτός των ερυθρόλευκων θα είναι η δευτεραθλήτριες Ολλανδίας, Ελβετίας, Τσεχίας, Τουρκίας και Αυστρίας. Τρεις θα είναι ισχυρές και τρεις ανίσχυρες. Με τα σημερινά δεδομένα ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς μαζί με Βασιλεία και Αϊντχόφεν.

Έτσι, θα κληρωθεί με μια από τις Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Λίντσερ (Αυστρία).

Υπάρχει η περίπτωση η Αρσεναλ να κατακτήσει το τρόπαιο αλλά ο Ολυμπιακός να βρεθεί στους ανίσχυρους. Αυτό θα γίνει αν στην Ολλανδία πρωταθλήτρια αναδειχθεί η Αϊντχόφεν που σήμερα ισοβαθμεί με τον Αγιαξ. Τότε ο Άγιαξ θα πάει στους ισχυρούς. Αν ταυτόχρονα η Μπεσίκτας βγει δεύτερη στην Τουρκία, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι στους ανίσχυρους μαζί με Βικτόρια Πλζεν, και Λίντσερ και θα κληρωθεί με μια εκ των Άγιαξ, Μπεσίκτας, Βασιλεία.

Με νίκη της Τσέλσι

Το συγκεκριμένο σενάριο περιπλέκει τα πράγματα. Η Λίντσερ και η Μπασακσεχίρ (ή η Γαλατά ή η Μπεσίκτας αν είναι κάποια δευτεραθλήτρια Τουρκίας) πηγαίνουν απευθείας στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Δύο ομάδες θα είναι στους ισχυρούς και δύο στους ανίσχυρους.

Με τα σημερινά δεδομένα, ο Ολυμπιακός και η Βασιλεία πηγαίνουν στους ισχυρούς και θα κληρωθούν με Αϊντχόφεν ή Βικτόρια Πλζεν.

Αν όμως ο Άγιαξ είναι δεύτερος στην Ολλανδία, πάει αυτός στους ισχυρούς μαζί με την Βασιλεία. Έτσι, ο Ολυμπιακός και Πλζεν (ή η Σλάβια Πράγας) θα είναι οι ανίσχυροι και θα κληρωθούν με Αγιαξ ή Βασιλεία.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη στις 18 Ιουνίου ενώ ο τελικός του Europa League στις 29 Μαΐου.