Ας πάει του χρόνου στην Αγγλία ο Καμαρά

Ο Αφρικανός χαφ που «πολιορκείται» από την Γουότφορντ, ενώ τον χειμώνα φέρεται και η Νιούκαστλ να είχε καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό, δεν είναι ακόμα έτοιμος για το βήμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Το καλοκαίρι του 2020 όμως μπορεί να ανοίξει τα «φτερά» του και να γίνει… Μιλιβόγεβιτς.

Ας πάει του χρόνου στην Αγγλία ο Καμαρά

Προφανώς και ο Καμαρά με τον Μιλιβόγεβιτς δεν έχουν καμία σχέση ως προς το στυλ παιχνιδιού. Όμως, ο Αφρικανός είναι ικανός να κάνει την Πρέμιερ Λιγκ να παραμιλάει, όπως έκανε ο Σέρβος που έχει πάρει την Κρίσταλ Πάλας από το χεράκι και έχει μετατραπεί σε λαϊκό ήρωα στο «Selhurst Park».

Αφορμή για αυτό το σχόλιο στάθηκε τα όσα ακούγονται στο Νησί για το δυναμικό «μπάσιμο» που επιχειρεί να κάνει η Γουότφορντ για να αποκτήσει το καλοκαίρι τον Αφρικανό. Τον χειμώνα ήταν η Νιούκαστλ που φέρεται να έκανε επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο δεν είχε επιβεβαιωθεί. Η Γουότφορντ τώρα είναι «γοητευμένη» με τον Αφρικανό, αλλά αν αποφασίσει να κάνει πρόταση 14 εκατομμυρίων ευρώ όπως λένε τα ρεπορτάζ στην Αγγλία, τότε δεν έχει καμία τύχη.

Η άποψη που επικρατεί και στον Ρέντη είναι ότι ο Μαντί Καμαρά έχει τέτοια στοιχεία, τέτοια ποιότητα αν και δεν είναι ο πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής, τέτοια πειθαρχία στην καθημερινότητά του, τέτοια όρεξη για δουλειά, που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Όχι όμως από τη νέα σεζόν!

Εκτιμάται ότι πρέπει να μείνει οπωσδήποτε ακόμη μία σεζόν στον Ολυμπιακό για να «ωριμάσει» πρώτα απ’ όλα ο ίδιος. Το θετικό είναι ότι ο Καμαρά ασπάζεται αυτή την άποψη και για αυτό το λόγο φέρνουμε ως παράδειγμα τον Μιλιβόγεβιτς. Και ο Σέρβος όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό, έκανε αρκετά λάθη, του πήρε χρόνο να εξελιχθεί σε μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των «ερυθρολεύκων» στα τελευταία πρωταθλήματα που πήραν με Μίτσελ, Περέιρα, Σίλβα και Μπέντο.

Ο Καμαρά έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για να πραγματοποιήσει το όνειρό του κάποια στιγμή να γίνει ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ. Θα έρθει αυτή τη στιγμή και αυτό είναι σίγουρο, γιατί στον Ρέντη το πιστεύουν ότι στη δεύτερή του σεζόν στον Ολυμπιακό θα είναι ακόμα καλύτερος.

Και για το φινάλε κάτι που έχει τη σημασία του: Ο Σισέ που κάνει τις παλαβομάρες του, αλλά έχει φοβερά προσόντα, θα φέρει λιγότερα χρήματα από τον Καμαρά στα ταμεία της πειραϊκής ΠΑΕ. Να είστε σίγουροι για αυτό… Ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας πλέον πώς λειτουργεί η αγορά, ξέρει ότι ο Καμαρά με μία δεύτερη πολύ καλή σεζόν μπορεί να φτάσει το… 25άρι. Ο Σισέ ακόμα και να έκανε την κορυφαία χρονιά της καριέρας του, το «ταβάνι» του θα ήταν το 20άρι.

Υπομονή λοιπόν Μαντί. Το 2020 μπορείς να ανοίξεις τα «φτερά» σου για την Αγγλία. Τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό τού παρέχονται όλα τα εφόδια για να βελτιώσει τις αδυναμίες του, έχοντας για δεύτερη σεζόν και τον ίδιο προπονητή, τον άνθρωπο που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή: Τον Πέδρο Μαρτίνς.