Παντελίδης: «Θα κάνουμε τρεις έως έξι μεταγραφές»

Ο Σάββας Παντελίδης έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου προέβη σε απολογισμό της φετινής σεζόν για τον Άρη και έστειλε μηνύματα για το μέλλον. 

Παντελίδης: «Θα κάνουμε τρεις έως έξι μεταγραφές»

Ο προπονητής του Άρη, Σάββας Παντελίδης, παραχώρησε σήμερα (9/5) το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, στην οποία έκανε τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε και βρήκε τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης να πανηγυρίζουν την έξοδό τους στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια. Αναλυτικά ο κόουτς είπε στην αρχική τοποθέτησή του για τη φετινή χρονιά αλλά και το εγγύς μέλλον:

«Είμαι εδώ περίπου από τις 15 Νοεμβρίου και είπα από την πρώτη στιγμή πως είμαι εδώ για να βγει ο Άρης στην Ευρώπη και από αυτή τη σκοπιά έχουμε μία πετυχημένη χρονιά. Τέσσερα χρόνια που δεν της άξιζαν, συν δύο πριν δύσκολα, η ομάδα παίρνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά από 8 χρόνια. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και σέβομαι τους συναδέλφους μου. Δεν είχα πει ότι θα τα αλλάξω όλα, αλλά ο Άρης χρειαζόταν μία διαφορετική προσέγγιση στο ματς και στα αποδυτήριά του. Αρκετοί ξένοι παίκτες, που χρειάστηκε πολλή δουλειά, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έπρεπε να δεθούμε σαν οικογένεια. Αυτό μας δημιούργησε πολλές δυσκολίες. Το ματς με την Ξάνθη, ίσως να μην είχαμε επόμενη μέρα. Όμως δεν ήταν η πιο δύσκολη μέρα εκείνο το ματς αλλά ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και η εμφάνιση στη Λιβαδειά. Εκεί ένιωσα πως χάναμε την αξιοπρέπειά μας. Εκεί καταλάβαμε τις ευθύνες μας και πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Άρης. Δεν φτάσαμε ακόμα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Θα πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Υπάρχει βούληση να γίνουμε καλύτεροι, όχι μόνο σε αποτελέσματα και τίτλους. Το κλαμπ αρχίζει να μεγαλώνει ξανά.

Τι καταφέραμε; Σε διάστημα δύο μηνών η ομάδα ανέβασε τα τρεξίματά της κατά 30%. Και πληρώσαμε το κόστος για αυτό. Για αυτό και είδαμε μία εντελώς διαφορετική ομάδα στον δεύτερο γύρο. Καταφέραμε να πετύχουμε 15 νίκες και 46 γκολ, που στις συγκεκριμένες κατηγορίες είναι μία από τις καλύτερες χρονιές της ομάδας. Απολαμβάνω την παρουσία μου στον Άρη, γιατί καταφέραμε και δώσαμε ενθουσιασμό στον κόσμο. Του δώσαμε μία βάση για να έχει ξανά όραμα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της χρονιάς.

Είμαι ένας άνθρωπος που δέχομαι πάντα την κριτική. Με κάνει καλύτερο. Κάποιες στιγμές υπήρχαν δημοσιεύματα που ήταν κακόβουλα. Αυτά έχουν μόνο ως στόχο να κάνουν κακό. Τα καλόβουλα με βοηθάνε. Όλοι απαντήσαμε σε αυτά με τη δουλειά και πείσαμε πως είμαστε σε καλό δρόμο. Για την καθιέρωση ξανά του συλλόγου στην ελίτ του πρωταθλήματος.

Έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Το συμβόλαιο είναι μία γραπτή απεικόνιση μίας προφορικής συμφωνίας. Είναι μία συμφωνία μεταξύ εμού, του τεχνικού διευθυντή και του προέδρου. Έχουμε μία επικοινωνία με σκοπό να κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Αυτή η επικοινωνία έφερε κάτι σπάνιο σε εμάς στο ποδόσφαιρο. Είχαμε μία επιτυχία 100% στις μεταγραφές του Γενάρη και έχει όνομα αυτή η επιτυχία. Ευχαριστώ τον κύριο Διαμαντόπουλο γιατί είχε μεγάλη επιτυχία σε αυτό το κομμάτι. Επειδή θα με ρωτάγατε ποιος είναι ο βασικός στόχος. Πριν ολοκληρωθεί η ομάδα δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα. Στόχος δικός μου είναι η ομάδα να είναι καλύτερη φέτος, να προχωρήσει ένα βήματα παραπάνω. Ασφαλώς και θέλουμε να απολαμβάνουμε αυτή την ομάδα περισσότερο.

Για μεταγραφές, θα έχουμε 1-2 προσθήκες στην άμυνα, 1-2 στο κέντρο και 1-2 στη μεσοεπιθετική γραμμή. Αν θα φύγουν παίκτες, έχουμε δύο κατηγορίες. Η μία έχει να κάνει με παιδιά που πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε κάτι διαφορετικό και η δεύτερη είναι να αποφασίσουμε πως τα προβλήματα που μας δημιουργούν είναι περισσότερα από αυτά μας προσφέρουν».

Έπειτα ο τεχνικός του Άρη απάντησε σε ερωτήσεις:

Για τις μεταγραφές: «Μία ομάδα σαν τη δική μας πρέπει να έχει περίπου δύο παίκτες σε κάθε θέση. Όλα είναι στον σωστό δρόμο».

Για τους δύο δανεικούς του Άρη, Γκαρσία και Ροζ: «Αν ήταν να μπορώ να πω, θα το είχα πει ήδη. Δεν είναι στο χέρι μου, ίσως ούτε και της ίδιας της ομάδας. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη».

Για τον Γκαρσία και μέχρι πότε μπορεί να περιμένει: «Eπειδή υπάρχει και η Ευρώπη, η ομάδα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό της. Είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα. Μπορεί αύριο να είναι μαζί μας ή και όχι. Η εικόνα του δείχνει ότι θέλει. Αλλά το ποσοστό τι θέλει ο ίδιος είναι μικρό σχετικά με το τι θέλει η ομάδα του».

Αν θα είναι Έλληνες ή ξένοι: «Θα πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να αποκτήσουμε. Βλέπουμε και Έλληνες…».

Για το ματς με την Ξάνθη και το «ντοπάρισμα» για το οποίο μίλησε ο Σιώπης: «Τους είχα πει ότι δεν μας άξιζε να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας. Τη μεγάλη βοήθεια τη δίνουν οι παίκτες μόνοι τους, όταν βάζουν στην άκρη το εγώ τους και αποφάσισαν ότι υπάρχει το εμείς. Αφού πήρε η ομάδα το αποτέλεσμα τότε, το κράτησε μέχρι το τέλος».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεκινήσει καλά ο Άρης και να πάει μέχρι το τέλος το ίδιο καλά, λόγω του μεγάλου διαστήματος: «Αν πετύχουμε στον σχεδιασμό μας, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Κάτι ποιοτικό υπάρχει, θέλουμε κάτι ποσοτικό περισσότερο».

Για τη βάση που υπάρχει στο ρόστερ και αν σκέφτεται ότι ίσως αποχωρήσει κάποιος παίκτης: «Δεν το βάζω στο μυαλό μου. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα το καλύψουμε. Πιστεύω περισσότερο στην ομάδα και όχι στο άτομο».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου και αν μπορεί ο Άρης να κάνει του χρόνου την έκπληξη: «Για μένα ο στόχος είναι να έχουμε μία καλύτερη ομάδα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Αν ολοκληρωθεί το ρόστερ και οργανωτικά και καλύτερο, τότε θα μπορούμε να θέσουμε στόχους. Πρώτα πρέπει να δούμε το ρόστερ και μετά να μιλήσουμε. Αν πω κάτι εγώ τώρα και δεν γίνουν, θα είμαι υπόλογος απέναντι σε όλους. Όταν έχουμε μία εικόνα της ομάδας, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πει τους στόχους για τη νέα χρονιά».

Για τα οργανωτικά θέματα που ανέφερε: «Τα έξι χρόνια που η ομάδα έλειπε, σίγουρα έχουν αφήσει κάποια θέματα που δεν είναι σε πολύ υψηλό βαθμό. Συνθήκες προπόνησης, για παράδειγμα. Υπάρχει μία καλή επικοινωνία και για όλους ο στόχος θα είναι κοινός».

Τι άλλαξε προπονητικά στον Άρη: «Από ένα σημείο και μετά έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάναμε εμείς όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας. Υπήρχαν ματς που ο Άρης έπαιζε μπάλα και ο αντίπαλος περίμενε. Έπρεπε να βρούμε κάποιες καλύτερες λύσεις».

Για τον Μπρούνο Γκάμα: «Τον Αύγουστο περιμένουμε να ξεκινήσει με την ομάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είναι μαζί μας. Θέλει και τη βοήθειά μας, γιατί ένας τέτοιος τραυματισμός δεν είναι εύκολος».

Τι ποδόσφαιρο θέλει να παίζει: «Μεγάλης έντασης, να μπορεί να πιέζει αρκετά ψηλά και να πνίγει τον αντίπαλο».

Αν θέλει να αφιερώσει κάπου αυτή τη σεζόν: «Στην οικογένειά μου, γιατί είναι αυτή που σε στηρίζει στα δύσκολα».

Για τον Σούντγκρεν: «Aν δεν ανακοινωθεί από την ΠΑΕ, δεν μπορώ να πω τίποτα…».

Αν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι με συμβόλαιο να αποχωρήσουν: «Nαι, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο».

Για τις διεθνείς κλήσεις των παικτών του Άρη: «Είναι μεγάλη χαρά για κάθε προπονητή, γιατί για να κληθούν στην Εθνική βρίσκονται σε καλή κατάσταση».

Αν θα άλλαζε κάτι: «Θα προσπαθούσα να είχαν περάσει στο Κύπελλο. Τα παιδιά εκείνο το διάστημα δεν μπορούσαν…».