Στο… μικροσκόπιο του Μαρτίνς

Ακόμα και σε αυτή τη σεζόν που τα πράγματα πήγαν στραβά για τον Ολυμπιακό υπάρχουν καλά στοιχεία στο ρόστερ και ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει την αξιολόγηση τους.

Στο… μικροσκόπιο του Μαρτίνς

Σε μία σεζόν που στράβωσαν πολλά στον Ολυμπιακό στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι ποδοσφαιριστές εκτός από τους προπονητές. Στην τελευταία του ομιλία, μάλιστα ο Βαγγέλης Μαρινάκης μεγάλη ευθύνη στους παίκτες και ήδη έχουν απομακρυνθεί κάποιοι από αυτούς. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο άνθρωπος που παίρνει το χρίσμα από τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας για την επόμενη σεζόν και το χτίσιμο μίας ομάδας που θα επιστρέψει στους τίτλους και φυσικά στο καλό ποδόσφαιρο.

Ο Πορτογάλος γνωρίζει πως το έργο που έχει αναλάβει μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Το καλό βέβαια γι' αυτόν είναι πως έχει μπροστά του ένα εύλογο διάστημα για να ετοιμάσει τα πάντα και να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Το τωρινό ρόστερ έχει απαξιωθεί μετά τα άσχημα αποτελέσματα και την απώλεια πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στην ομάδα είναι με το 1,5 πόδι έξω από το Ρέντη. Υπάρχουν, ωστόσο και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε μία κακή σεζόν κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να δείξουν κάποια καλά στοιχεία. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ενήμερος για όλα όσα συνέβησαν στο σύλλογο φέτος και φυσικά για την άποψη που επικρατεί για τους ποδοσφαιριστές. Ο ίδιος μελετάει προσεκτικά το ρόστερ του Ολυμπιακού για να πάρει με τη σειρά τους τις σωστές αποφάσεις και να ανάψει το πράσινο φως για τις αποχωρήσεις.

Μπορεί να μοιάζει παράδοξο, αλλά ακόμα και σε αυτή τη χρονιά ο Ολυμπιακός είχε κέρδη και είχε παίκτες που έδειξαν ότι αξίζουν. Σίγουρα και αυτοί από ένα σημείο και μετά παρασύρθηκαν από τη γενική μετριότητα που επικρατούσε στην ομάδα, όμως, έχουν στοιχεία που αξίζουν να προσεχθούν. Κούτρης και Σισέ είναι δύο παιδιά με ταλέντο που έκαναν αρκετά καλά παιχνίδια. Ο Προτό αν και μεγάλος σε ηλικία έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί της ομάδας και παράλληλα να υπερασπιστεί την "ερυθρόλευκη" εστία. Ανδρούτσος και Νικολάου είναι παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία και όποτε χρησιμοποιήθηκαν τα πήγαν καλά. Ο Ανσαριφάρντ σε μία σεζόν που ξεκίνησε στραβά για τον ίδιο βρήκε το σθένος να σηκώσει κεφάλι και να ηγηθεί της επίθεσης. Το τι θα γίνει με όλους αυτούς, αλλά και με τους υπόλοιπους είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο νέος τεχνικός, ο οποίος τους περνάει όλους από… κόσκινο.