Το «παχυλό» συμβόλαιο που ψάχνει ο Ματιέ

Ο Γάλλος στόπερ της Σπόρτινγκ που έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων του Σαμπιονά, φέρεται να αναζητάει για του χρόνου ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το «παχυλό» συμβόλαιο που ψάχνει ο Ματιέ

Tο γεγονός ότι ο Ζερεμί Ματιέ είναι στην κορυφή της λίστας του Πέδρο Μαρτίνς για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής, είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία. Όπως δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία ιδιαιτέρως «αλμυρή» περίπτωση. Το ότι είναι στα 35 του και τον Οκτώβριο κλείνει τα 36, δεν σημαίνει ότι είναι παλαίμαχος για να έρθει στην Ελλάδα με… ψίχουλα.

Η Σπόρτινγκ θέλει να τον κρατήσει, ο ίδιος φέρεται να αναζητάει κάτι άλλο στην καριέρα του και έχει στα χέρια του την πρόταση του Ολυμπιακού. Μια πρόταση ύψους 1,2 εκ. ευρώ, όπως αποκάλυψαν τα πορτογαλικά ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή, εμφανίζονται ομάδες όπως η Μπορντό, η Μονακό, η Σεντ Ετιέν και η Σοσό να τον έχουν βάλει στο «σημάδι».

Ο Ματιέ είχε αφήσει να εννοηθεί στην Πορτογαλία ότι προτεραιότητά του είναι να επιστρέψει στο Σαμπιονά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα συμβεί κιόλας. Σε μία μεταγραφική περίοδο πολλά μπορούν να αλλάξουν και ειδικά αν μιλήσει μαζί του ο Κριστιάν Καρεμπέ που έχει ένα ειδικό βάρος για να φέρει τέτοιους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα

Από εκεί και πέρα, εκείνο που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Πορτογαλία, ο Ματιέ ψάχνει ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκ. ευρώ ετησίως. Κάπου εκεί παίρνει φέτος στη Σπόρτινγκ. Άλλοι υποστηρίζουν 1,8 εκατομμύρια, άλλοι 2 εκατομμύρια, όπως και να ‘χει κάπου εκεί κυμαίνεται ο μισθός του στο Αλβαλάδε.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός για να φέρει τον παίκτη στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνει και μία οικονομική υπέρβαση. Εκτός πια κι αν ο τρόπος με τον οποίο του παρουσιαστεί το πρότζεκτ του νέου Ολυμπιακού, τον πείσει και έρθει με λιγότερα. Το σημαντικότερο απ’ όλα πάντως είναι ότι όταν πρωτάκουσε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, μόνο αδιάφορο δεν τον άφησε.

Απλώς θέλει με τη σειρά του να πάρει τις αποφάσεις του προς το τέλος του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου, όταν θα έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.