Για του χρόνου Μαρτίνς, Παντελίδης και μετά το χάος…

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τους προπονητές που θα δούμε και δεν θα δούμε στο επόμενο πρωτάθλημα

Για του χρόνου Μαρτίνς, Παντελίδης και μετά το χάος…

Η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε αφήνοντας, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ανάμικτα συναισθήματα στο κοινό. Μέσα σε χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες πρωταγωνιστές και κομπάρσοι υποκλίθηκαν στη σκηνή και αποσύρθηκαν στο βάθος της. Ποιος ξέρει πόσους και ποιους από αυτούς θα δούμε του χρόνου ξανά…

Κάποιοι το ξέρουμε ήδη, το ανακοίνωσαν οι ίδιοι, ότι θα λείπουν από το ραντεβού της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί με 14 ομάδες ένεκα της αναδιάρθρωσης που έστω και στο παρά πέντε αποφασίστηκε να υλοποιηθεί –καίτοι είχε εξαγγελθεί από το περασμένο καλοκαίρι…

Ο Τραϊανός Δέλλας είχε κάνει εδώ και δυο εβδομάδες γνωστή την αποχώρησή του από τον πάγκο του Παναιτωλικού επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Φεύγει έχοντας ήσυχη τη συνείδησή του. Η ομάδα εξασφάλισε νωρίς την παραμονή της- κάποια στιγμή μάλιστα κοίταξε και ψηλότερα ενώ ταυτόχρονα «έβγαλε» και παίκτες για το μέλλον.

Ο Νταμίρ Κάναντι ανακοίνωσε το διαζύγιό του με τον Ατρόμητο μετά την ήττα από τον ΟΦΗ. Κοουτσάρισε την ομάδα του Περιστερίου σε 60 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 30 νίκες, 18 ισοπαλίες και 12 ήττες αλλά στην περίπτωσή του οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια. Επί των ημερών του ο Ατρόμητος κοίταξε τους μεγάλους στα μάτια και εξασφάλισε δυο φορές την έξοδό του στην Ευρώπη.

Δέλλας και Κάναντι φεύγουν με ψηλά το κεφάλι. Δεν ισχύει το ίδιο για τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος με θητεία πέντε χρόνων και τεσσάρων μηνών ήταν ο μακροβιότερος προπονητής στη Superleague. Θα μπορούσε να είχε φύγει νωρίτερα- το αποκάλυψε ο ίδιος- πως μέσα στη σεζόν είχε ζητήσει από τον πρόεδρο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του- αλλά έμεινε ως το τέλος για να πιει μαζί με τους παίκτες του το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Αλλά κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου που ήπιε σαμπάνια από την κούπα του πρωταθλητή διόλου βέβαιο είναι ότι θα βρίσκεται εδώ τη νέα χρονιά. Η φημολογία που σέρνεται τον θέλει να έχει προτάσεις από τουρκικές ομάδες. Ο ίδιος δηλώνει πιστός στον ΠΑΟΚ (έχει και συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο) αλλά έτσι και κάποια ομάδα πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης, μη τον είδατε τον Ρουμάνο…

Ο Τζιανλούκα Φέστα αποχαιρέτησε κιόλας την ΑΕΛ. Το συμβόλαιο του Μίλαν Ράσταβατς με την Ξάνθη ολοκληρώθηκε αλλά με την εικόνα που είχε η ομάδα στο 7-2 με τον Άρη θεωρείται απίθανο να ανανεωθεί. Ο Γιώργος Παράσχος- έστω και την τελευταία αγωνιστική- έσωσε τον Αστέρα Τρίπολης, όμως δύσκολα θα τον εμπιστευτεί η διοίκηση και για τη νέα σεζόν. Στην ίδια θέση βρίσκεται και ο Άκης Μάντζιος στον Πανιώνιο.

Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει καμιά αμφιβολία για το μέλλον του. Εκείνου η αγωνία είναι άλλη. Η αβεβαιότητα που υπάρχει στον Παναθηναϊκού του Αλαφούζου, ο οποίος δεν τολμά ούτε στο προπονητικό κέντρο να εμφανιστεί, όχι να πάει στο γήπεδο για να δει την ομάδα.

Ούτε ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να λογίζεται σίγουρος στο πόστο του. Ναι μεν βελτίωσε την εικόνα της ΑΕΚ από τη στιγμή που πήρε τη σκυτάλη από τον Ουζουνίδη αλλά πολλά όσον αφορά το μέλλον του θα κριθούν από το αποτέλεσμα του τελικού με τον ΠΑΟΚ και από τις απαιτήσεις που θα προβάλει ενόψει της νέας περιόδου.

Ύστερα από όλα αυτά, ποιοι απομένουν για να ατενίζουν με αισιοδοξία το επόμενο πρωτάθλημα; Μόνο δυο. Ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και ο Σάββας Παντελίδης στον Άρη. Και οι δυο έκαναν καλή δουλειά στις ομάδες τους και έβαλαν τις βάσεις για να χτιστούν πάνω τους γερά οικοδομήματα τη νέα σεζόν.