Το μέλλον του Γκερέρο και ο Ντουρμισάι

Τι «φωτογραφίζει» ο παροπλισμός του Ισπανού επιθετικού από τον Πέδρο Μαρτίνς το τελευταίο διάστημα και ποια η σχέση που μπορεί να έχει με τον 22χρονο φορ που θα κάνει τη διαδρομή Νέα Σμύρνη – Πειραιάς.

Το μέλλον του Γκερέρο και ο Ντουρμισάι

ΣολδάνοΧασάν. Ξανά Σολδάνο - Χασάν. Και άντε πάλι Σολδάνο – Χασάν ή μόνο Σολδάνο ή μόνο Χασάν… Αυτές ήταν οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στις ενδεκάδες από το 2-1 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη στις 31 Μαρτίου και έπειτα. Σε ένα ματς που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Χασάν.

Κάτι δείχνει η απόφαση του Μαρτίνς που τον είχε εδώ και ενάμισι μήνα μονίμως είτε να γυαλίζει τον πάγκο, είτε δίνοντάς του ελάχιστα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι δείχνει για τις προθέσεις του ενόψει της νέας σεζόν.

Σίγουρα ο Γκερέρο δεν θα πρέπει να νιώθει και τόσο ασφαλής για το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Βέβαια, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 και δεν είναι τόσο απλό να φύγει ο Γκερέρο και ο οποιοσδήποτε Γκερέρο. Για να αποχωρήσει, θα πρέπει να έρθει κάποια πρόταση.

Ήδη πάντως στην Ισπανία έχει αρχίσει η φημολογία ότι κάτι θα «σκάσει» για τον «ερυθρόλευκο» επιθετικό και πώς θα είναι από μικρομεσαία ομάδα της Πριμέρα ή από κλαμπ της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Ο 28χρονος φορ που πέτυχε 10 γκολ φέτος σε 35 ματς, είναι πιθανό λοιπόν να μην βρίσκεται στην επιθετική τριάδα της επόμενης χρονιάς. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πάει για νέο φορ από τη στιγμή που η Μπράγκα δεν πέφτει ούτε ευρώ από τα 4 εκατομμύρια που ζητάει για τον Χασάν, ο Σολδάνο θα πάρει την ευκαιρία του στην καλοκαιρινή προετοιμασία και ο Ντουρμισάι έχει σοβαρές πιθανότητες να συμπληρώσει την τριάδα, ο Γκερέρο μπορεί στο τέλος να μην χωράει στα πλάνα του Μαρτίνς.

Έχουμε δρόμο, όμως, έως τότε, γιατί και ο Σολδάνο με τις εμφανίσεις του δείχνει ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και σίγουρα θα είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο η καλοκαιρινή προετοιμασία.

Από την άλλη, έχουμε κάποια δεδομένα που λένε ότι ο Μαρτίνς στήριξε τον Σολδάνο στα τελευταία ματς, του έδωσε φανέλα βασικού και εδώ και ενάμισι μήνα ο Γκερέρο δεν βρίσκεται στα πλάνα του.

Από εκείνο το ματς με τον Ατρόμητο στις 31 Μαρτίου, ο Γκερέρο ήταν στον πάγκο με Παναιτωλικό, Ξάνθη και Λαμία, ενώ αγωνίστηκε για 20 λεπτά στη Λάρισα.