Ο Ιμπαγάσα για Μαρτίνς, Μαρινάκη και τα μελλοντικά του σχέδια

Ο Άριελ Ιμπαγάσα παραχώρησε συνέντευξη στη lafiguradelacancha.com όπου αναφέρθηκε στα σχέδια του στον Ολυμπιακό.

Ο Ιμπαγάσα για Μαρτίνς, Μαρινάκη και τα μελλοντικά του σχέδια

Ο Άριελ Ιμπαγάσα, προπονητής στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα lafiguradelacancha.com όπου μίλησε για τη συνεργασία του με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ και τα σχέδιά του για το μέλλον.

-Τι κάνεις τώρα; Ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Δουλεύω στην ακαδημία του Ολυμπιακού εδώ και τρία χρόνια. Είμαι προπονητής στην U-16, παλιότερα στην U-19. Ζω στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια.

-Ζεις στην Ελλάδα με την οικογένειά σου;

«Ναι και όταν τελειώσει η σεζόν, θα πάμε στη Μαγιόρκα όπου έχω το σπίτι μου».

-Πώς τα καταφέρνεις με τη γλώσσα στην Ελλάδα;

«Σήμερα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλάς και να επικοινωνείς».

-Οι παίκτες από την Ακαδημία μπορούν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα;

«Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, να προσπαθήσουμε να τους διδάξουμε ένα βασικό μοντέλο παιχνιδιού. Έχουμε την πρώτη ομάδα και μετά έχουμε ομάδες U-19, U-17, U-16, U-15, U-14 σε U-10. Έχουμε πολλούς προπονητές και πολλούς τρόπους εργασίας. Στο U-19 και U-17 εργάζονται περισσότερο με την εκπαίδευση των παικτών ώστε να φτάσουν στην πρώτη ομάδα».

-Είσαι υπάλληλος του κλαμπ;

«Ναι Έφτασα εδώ το 2010 και έχω καλή σχέση με τον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος ήθελε να δουλέψω πάνω στην κατάρτιση των παικτών γιατί γνωρίζει την καριέρα μου. Τώρα υπάρχει ένας Πορτογάλος που ήρθε φέτος, ο οποίος διαμορφώνει το στυλ της Ακαδημίας, έτσι δημιουργούμε μια φιλοσοφία παιχνιδιού για να φτάνουν οι παίκτες στην πρώτη ομάδα με τον καλύτερο τρόπο».

-Είναι πρόθεσή σου να ξεκινήσεις καριέρα προπονητή;

«Όπως είπα, βρίσκομαι στην Ακαδημία εδώ και τρία χρόνια και ανελίσσομαι σιγά-σιγά. Πρέπει να αποκτήσω τον τίτλο του προπονητή, αν θέλω να ξεκινήσω αύριο καριέρα προπονητή».