«Πότε θα ξαναδούμε Ολυμπιακό»;

Συνέχισε και στο φινάλε της σεζόν να στέλνει μηνύματα για την επόμενη. Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα τότε για να τον σταματήσουν.

«Πότε θα ξαναδούμε Ολυμπιακό»;

Η καλύτερη ομάδα δεν πήρε φέτος το πρωτάθλημα κι αυτό απλά αποδείχτηκε και στην τελευταία αγωνιστική. Στο παιχνίδι με τη Λάρισα, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε δυναμισμό και ποιότητα ώστε να κερδίσει άνετα ένα συγκρότημα που τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές είχε σταματήσει με ισοπαλία τον ΠΑΟΚ και με εκτός έδρας νίκη την ΑΕΚ.

Μπορεί κι ο Ολυμπιακός να έχει πάρει έναν-δυο τίτλους παλιότερα χωρίς να είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά σε μια σειρά δεκάδων επιτυχιών του αυτό ήταν λογικό να συμβεί. Φέτος πήρε τον τίτλο μια ομάδα για τρίτη μόλις φορά στην ιστορία της, δίχως να είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πραγματικότητα , όχι γραφικότητες τύπου «πήραμε και πέρυσι και φέτος το πρωτάθλημα». Ας πάμε τώρα να ετοιμαστούμε για τον μόνιμο και τόσο… γραφικό τελικό της εξυγίανσης, αυτόν του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Η επιτυχία του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού είναι ότι σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι κατάφεραν να έχουν σε ετοιμότητα και διάθεση για να προσφέρουν παίκτες που είναι για να φύγουν από την ομάδα, όπως ο Νάτχο και ο Χασάν.

Η μεγάλη επιτυχία του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού θα είναι να συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο. Να παρουσιάζουν δηλαδή μια ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις, ακόμη κι αν είσαι ουδέτερος (καμιά φορά και… αντίπαλος την κρυφοκοιτάζεις και θαυμάζεις). Εάν ο Ολυμπιακός συνεχίσει στη νέα περίοδο να έχει μια πραγματικά καλή ομάδα, την ΚΑΛΥΤΕΡΗ στην Ελλάδα, με τον κόσμο του συσπειρωμένο και να γεμίζει το «Καραϊσκάκης» σε κάθε ματς, τότε θα χρειαστεί να συμβούν πολλά περισσότερα απ’ όσα έγιναν φέτος ώστε να τον εμποδίσουν ξανά να φτάσει στην κορυφή.
Το παιχνίδι με την Λάρισα ήταν ένα ακόμη δείγμα για το τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον περισσότερο ομοιογενή και ενισχυμένο Ολυμπιακό της νέας περιόδου.

Πρέπει να είναι η πρώτη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου που δεν κατακτάται ούτε ένας τίτλος και οι φίλοι του είναι δυσαρεστημένοι αυτή την περίοδο μόνον επειδή τελείωσαν τα ματς και θα κάνουν 2,5 μήνες να ξαναδούν την ομάδα σε επίσημο παιχνίδι της…

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας