Άρης- Ξάνθη 7-2: Καταιγίδα μετά τον καύσωνα (highlights)

Καταιγιστικός ο Άρης συνέτριψε με 7-2 την Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Άρης- Ξάνθη 7-2: Καταιγίδα μετά τον καύσωνα (highlights)

Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, αφού ο Άρης είχε εξασφαλίσει την 5η θέση και η Ξάνθη την παραμονή της. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κάστρο (15 πέν.), Γκαρσία (33΄, 82΄), Ντιγκινί (69΄, 78΄), Κορχούτ (73΄) και Σιώπης (90+4΄ πέν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιουνές (27΄) και Ντουρίτσκοβιτς (50΄)

Ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 14΄ο Μπαριέντος ανατράπηκε από τον Ρόουζ μέσα στην περιοχή και ο Κάστρο που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι έκανε το 0-1.

Ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση και κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 27΄ με κεφαλιά του Γιουνές, έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα της Ξάνθης σε εκτέλεση πέναλτι του Σιώπη, το οποίο κέρδισε ο Γκαρσία σε ανατροπή του από τον Μπαξεβανίδη.

Οι γηπεδούχοι στο 33΄ έκαναν το 2-1 με τον Γκαρσία αλλά η Ξάνθη έφτασε στην ισοφάριση στο 50΄ με τον Ντουρίτσκοβιτς.

Ακολούθησε η επιθετική έκρηξη του Άρη, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει πέντε ακόμη τέρματα. Στο 69΄ο Ντιγκινί σκόραρε μετά από σέντρα του Γιουνές, ενώ στο 73΄ ο Κορχούτ έγραψε το 4-2 από νέα μεταβίβαση του Τυνήσιου.

Στο 78΄ο Ντιγκινί σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο ματς από κοντά μετά από σέντρα του Ματίγια, όπως και ο Γκαρσία στο 82΄ για να κάνει το 6-2.

Στις καθυστερήσεις (90΄+4΄) η ομάδα του Παντελίδη έκανε επτά τα τέρματά της με τον Σιώπη που αυτή τη φορά ευστόχησε στο πέναλτι.

MIΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

ΑΡΗΣ- ΞΑΝΘΗ 7-2

Σκόρερ: 28 'Γιουνές, 34', 82΄ Ματέο Γκαρσία, 69', 79΄ Ντιγκινί
73' Κόρχουτ, 90+3' πεν Σιώπης - 16' πεν Κάστρο, 50' Ντζουρίτσκοβιτς

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κάρτες: Τζίμας - Μαλέρμπ, Τσιλούλης, Άρτσε


Οι συνθέσεις

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές (75’ Τόνσο), Ματίγια, Τζανακάκης (58’ Σόουζα), Φετφατζίδης (58’ Μαρτίνες), Σιώπης, Κορχούτ, Ρόουζ.


Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς (84’ Φασίδης), Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Ακόστα, Κοβάσεβιτς, Ντίρεσταμ, Σιλά, Θυμιάνης (65’ Ντε Λούκας), Αμορίμ (72’ Καμαρά).