Καθόλου αδιάφοροι Ολυμπιακός και Φορτούνης

Τα κίνητρα των «ερυθρόλευκων» και του αρχηγού τους στο ματς της Κυριακής (5/5,19:00), στην Λάρισα

Καθόλου αδιάφοροι Ολυμπιακός και Φορτούνης

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε το σύνθημα για φινάλε αντάξιο της προσπάθειας που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός ώστε να κατακτήσει τον τίτλο, κάτι που δεν κατάφερε λόγω δικών του λαθών και εξωτερικών εμποδίων, όπως πολλάκις έχει αναλυθεί. Σήμερα στην Λάρισα οι ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν να παίξουν ξανά καλό ποδόσφαιρο, να αυξήσουν τις διαφορές τους από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ σε όλες τις επιθετικές και δημιουργικές στατιστικές κατηγορίες και να στείλουν ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα κυριαρχίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το εκπληκτικό σερί νικών του στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στα 10 διαδοχικά τρίποντα έπειτα από εκείνη την ήττα στην Τούμπα πριν από 2,5 μήνες. Και να διατηρήσει αυτό το ρεκόρ σε διεθνές επίπεδο, καθώς μόνον η Μάντσεστερ Σίτι έχει περισσότερες σερί επιτυχίες στην Πρέμιερ Λιγκ, απ’ όλα τα ευρωπαϊκά και όχι μόνο πρωταθλήματα.

Μέχρι στιγμής στο φετινό ο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ένα σερί αντίστοιχο με αυτό που έως τώρα διατηρεί ο Ολυμπιακός, δηλαδή με 9 διαδοχικές νίκες. Οι Θεσσαλονικείς το είχαν σημειώσει από τις 3 Νοεμβρίου όταν έφεραν 1-1 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο έως τις 3 Φεβρουαρίου με το 1-1 εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ να σταματά αυτή την πορεία δίχως απώλειες. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον την ευκαιρία να πετύχει το «10 στα 10» και να είναι πιο πάνω από τον ΠΑΟΚ και σε αυτόν τον τομέα.

Διότι ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα την καλύτερη επίθεση (τώρα είναι στο 68-64 με τον ΠΑΟΚ), ενώ έχει τεράστια διαφορά στις τελικές προσπάθειες (433 έναντι 339), στις πάσες (2.122 έναντι 1.290) και στα εύστοχα γεμίσματα (333/831 έναντι 194/659).

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει σε αυτή την αγωνιστική να επιδιώξουν και ένα αμυντικό επίτευγμα, παρότι δεν θα έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, καθώς ο ΠΑΟΚ υπερτερεί εκεί. Μπορούν, όμως, εάν δεν δεχτούν τελικές προσπάθειες από την Λάρισα ή έστω όσο το δυνατόν λιγότερες, να διεκδικήσουν την πρώτη θέση από την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί 190 τελικές, η ΑΕΚ 184. Ενώ ο ΠΑΟΚ 216.

Το «νταμπλ-νταμπλ» του Φορτούνη

Μεγάλο προσωπικό κίνητρο για το σημερινό παιχνίδι έχει ο Κώστας Φορτούνης που χρειάζεται μία ασίστ ώστε να έχει διψήφιο αριθμό και σε αυτόν τον τομέα πέραν των γκολ που έχει σημειώσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Στη Σούπερ Λίγκα ο Φορτούνης έχει πετύχει φέτος 12 τέρματα και έχει μοιράσει 9 ασίστ. Διεκδικεί συνεπώς μία επίδοση από την οποία απέχουν πολύ οι παίκτες που είναι πιο πάνω του στον πίνακα των σκόρερ, καθώς ο Κουλούρης με τα 19 γκολ έχει μόνο 4 ασίστ και ο Πόνσε με τα 15 τέρματα, επίσης 4 τελικές πάσες για γκολ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πολύ καλή παράδοση εναντίον της Λάρισας, εναντίον της οποία έκανε χατ-τρικ στο φετινό 4-0 στο Φάληρο για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ είχε σκοράρει άλλες δύο φορές στο περσινό 4-1 στο «Καραϊσκάκης». Στην έδρα της Λάρισας, ο Φορτούνης είχε μοιράσει δύο ασίστ (σε Καρίμ και Τζούρτζεβιτς) στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 στο περσινό πρωτάθλημα. Ενώ πρόπερσι, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί με 1-0 στη Λάρισα, ο Μπέντο δεν είχε βασικό τον Φορτούνη και τον είχε βάλει μετά το 60΄στη θέση του Τσιμίκα.