Πως η ΑΕΚ μπορεί να χάσει το καλό εισιτήριο για το Europa League

Το σενάριο που τη στέλνει τέταρτη και ευνοεί τον Ατρόμητο - Η ισοβαθμία και τι σχέση έχει το Κύπελλο

Πως η ΑΕΚ μπορεί να χάσει το καλό εισιτήριο για το Europa League

Η μάχη για τις τρεις θέσεις του Europa League σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί. Πριν από την τελευταία αγωνιστική είναι ξεκάθαρο ποιες είναι τρεις ομάδες (ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης) που θα παίξουν του χρόνου στη διοργάνωση και η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά το καλό εισιτήριο. Ποια ομάδα δηλαδή θα είναι στην τρίτη θέση.

Όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι η ΑΕΚ αλλά υπάρχει ένα και μοναδικό σενάριο, στο οποίο ο Ατρόμητος θα πανηγυρίσει για το καλό εισιτήριο.

Αυτό θα συμβεί αν ο Ατρόμητος νικήσει σήμερα τον ΟΦΗ και φτάσει τους 55 βαθμούς και ταυτόχρονα η ΑΕΚ χάσει από τον Λεβαδειακό -ή έρθει ισόπαλη- και μείνει στους 54. Τότε ο Ατρόμητος θα είναι τρίτος αλλά θα περιμένει και τον τελικό Κυπέλλου με την ελπίδα ότι δεν θα τον κατακτήσει η ΑΕΚ. Σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ θα πάρει το καλό εισιτήριο αλλά ως κυπελλούχος.

Αν ο Ατρόμητος νικήσει τον ΟΦΗ και η ΑΕΚ έρθει ισόπαλη με τον Λεβαδειακό, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν. Σε αυτή την περίπτωση ευνοείται ο Ατρόμητος καθώς έχει νικήσει στο ΟΑΚΑ 2-0 ενώ η ΑΕΚ νίκησε στο Περιστέρι αλλά με 1-0.