Super League: Η «μάχη» της παραμονής- Όλα τα σενάρια

Δείτε πως είναι η βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις ενώ διαβάστε και τα σενάρια της παραμονής και τι ισχύει με τις ισοβαθμίες.

Super League: Η «μάχη» της παραμονής- Όλα τα σενάρια

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται σήμερα και μέχρι τώρα γνωρίζουμε τις δύο ομάδες που έχουν υποβιβαστεί (Απόλλων, Λεβαδειακός) στην Super League 2 ενώ περιμένουμε την τρίτη ομάδα, αλλά και την ομάδα που θα αγωνιστεί στα μπαράζ με την δεύτερη ομάδα της Football League.

Την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο , ενώ ΟΦΗ και Αστέρας, μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ηράκλειο.

Έτσι, η βαθμολογία στις επίμαχες θέσεις έχει ως εξής:

12. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 30
------------------------
13. Ο.Φ.Η. 29
------------------------
14. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 27
15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 21
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 10 (30 αγωνιστικές)

Aν ο Αστέρας νικήσει τον Πανιώνιο σώνεται αυτόματα και θα παλέψουν ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα για τη θέση στο μπαράζ. Η ομάδα της Ηπείρου θέλει νίκη επί του ΠΑΟΚ για να έχει ελπίδες να προλάβει τη θέση του μπαράζ και ταυτόχρονα να ηττηθεί ο ΟΦΗ από τον Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ για να σωθεί πρέπει να κερδίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και να μην νικήσει (ακόμα και η ισοπαλία του κάνει) ο Αστέρας τον Πανιώνιο. Στην περίπτωση αυτή η ομάδα της Κρήτης στέλνει στο μπαράζ τον Αστέρα και υποβιβάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα για να σωθεί πρέπει να κερδίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και να μην κερδίσει ο Αστέρας τον Πανιώνιο στην Τρίπολη και ο ΟΦΗ στο Περιστέρι.

*Ορατό είναι το ενδεχόμενο και τριπλής ισοβαθμίας! Αν νικήσει ο ΠΑΣ, χάσει ο Αστέρας και πάρει Χ ο ΟΦΗ στο Περιστέρι, οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 30 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα σώζεται ο Αστέρας, ο οποίος στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει 8 βαθμούς. Ο ΟΦΗ θα παίξει μπαράζ (έχει 4 βαθμούς) και θα υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα (2 βαθμούς).

Το τελευταίο σενάριο ισχύει και αν ισοβαθμήσουν μόνο ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Υπάρχει και η περίπτωση ισοβαθμίας των Ξάνθης και ΟΦΗ, στους 32. Σε αυτή την περίπτωση ευνοείται η ακριτική ομάδα, η οποία έχει μία νίκη και μία ισοπαλία με τους Κρητικούς.