Λόπες: «Είναι ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε το Κύπελλο»

Ο Έλντερ Λόπες παραχώρησε συνέντευξη στα κανάλια Novasports και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην αποστολή αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ. 

Λόπες: «Είναι ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε το Κύπελλο»

Ο Έλντερ Λόπες μίλησε στην κάμερα των Novasports για την επιστροφή στην αποστολή της ΑΕΚ ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό για την 30η αγωνιστική της Super League.

Ο Πορτογάλος δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους» τόσο στο ματς με τους Βοιωτούς όσο και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για το πώς ένιωσε που μετά από καιρό βρέθηκε σε αποστολή της ΑΕΚ: «Όταν είδα να γράφεται το όνομά μου στην αποστολή μετά από σχεδόν 6,5 μήνες ήταν ένα συναίσθημα χαράς. Ένα συναίσθημα ευτυχίας γιατί μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα γνώριζα πως θα μπορούσα να βρεθώ μαζί με τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γι' αυτό χάρηκα πάρα πολύ».

Για το αν περιμένει κόντρα στον Λεβαδειακό να πάρει χρόνο συμμετοχής: «Ελπίζω να μπορέσω να πάρω κάποιο χρόνο συμμετοχής, αλλά όπως ξέρουμε αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής. Η δουλειά μου είναι να δουλεύω καθημερινά και αν μπορέσω να αγωνιστώ θα είναι πάρα πολύ καλό. Αν δεν αγωνιστώ θα προσπαθήσω να είμαι εκεί για να στηρίξω τους συμπαίκτες μου να πάρουν τη νίκη».

Για το πώς περιμένει τον αγώνα με τον Λεβαδειακό: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εκτός του ότι είναι το επόμενο παιχνίδι που πάντα είναι το πιο σημαντικό, είναι ένας αγώνας που θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Δεν υπάρχει πλέον εύκολος αντίπαλος και ειδικά την τελευταία αγωνιστική. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για την δήλωση του Χιμένεθ ότι χρωστάει κάτι στον Λόπες σε σχέση με τον περυσινό τελικό: «Αν ο προπονητής μου κρίνει ότι θα πρέπει να παίξω εγώ θα προσπαθήσω με όλη μου τη διάθεση να βοηθήσω την ομάδα. Πέρυσι είχα τρομερή διάθεση να συμμετέχω στον τελικό, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν μπόρεσα να αγωνιστώ. Αν αποφασίσει να μου δώσει χρόνο είμαι διαθέσιμος και διατεθειμένος να βοηθήσω την ομάδα».

Για το τι σκέφτεται τον τελικό με τον ΠΑΟΚ: «Εκτός ότι έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον Λεβαδειακό που είναι ο πιο σημαντικός, αν σκεφτούμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι ένας τελικός που στα προηγούμενα δύο χρόνια δεν τα καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε το Κύπελλο. Γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε τον αγώνα».

Για την πιθανότητα να διεξαχθεί ο τελικός χωρίς κόσμο: «Σε εμάς τους ποδοσφαιριστές αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο και να υπάρχει κόσμος. Πάντα ο κόσμος είναι αυτός που μας ωθεί μέσα στο γήπεδο. Είναι αυτός που μας "ξυπνάει". Είναι πάντα ο 12ος παίκτης μας. Σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει ο τελικός χωρίς κόσμο θα πρέπει να δείξουμε τον μέγιστο επαγγελματισμό και να μπούμε μέσα για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κερδίσουμε το τρόπαιο».